Ovaj put umjesto Google alata dolaze Huawei alternative

 

Huawei je objavio da će svoju novu flegšip seriju, P40 i P40 Pro, predstaviti u Parizu krajem marta sljedeće godine. Telefon će pokretati Android-ov EMUI 10 zasnovan na Huawei Mobile Services – bez Google-a. Informacija dolazi direktno od Richarda Yu, šefa odjela za potrošače Huaweija.

Obećao je da nikad nije viđen dizajn, kao i napredak u kvaliteti slike fotoaparata, performansama čipova i trajanju baterije. To su obično najistaknutiji detalji vodećih kompanija, ali performanse ne bi trebale biti iznenađenje. Očekujemo da će se Huawei P40 i P40 Pro isporučivati ​​sa Kirin 990 5G čipsetom – Kirin 1020 bi trebao izaći sa Mate 40.

Telefoni će se distribuirati preko uobičajenih kanala – mobilnih operatera i prodavaonica – jedino što će se razlikovati od generacije P30 je nedostatak Google aplikacija umjesto kojih će biti Huawei alternative.

Mate 30 Pro i Huawei Mobile Services ušli su u Europu u ograničenom kapacitetu. Sada Huawei ima nekoliko mjeseci kako bi namamio programere aplikacija kako bi osigurao da su aplikacije visokog profila dostupne u kompanijinoj alternativnoj prodavnici aplikacija.

Što se tiče HarmonyOS-a, Huawe internog OS-a, to još ne dolazi na telefone. Huawei je nedavno ponovo potvrdio svoju opredijeljenost za korištenje Androida za pokretanje svojih pametnih telefona, ali planira Harmony u pametnijim uređajima (pametnim televizorima, satovima, zvučnicima i tako dalje).

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.