Jedan od načina na koji kreatori Instagram sadržaja zarađuju putem aplikacije je traženje sponzora koji bi im mogli platiti za objave. Međutim, postavlja se pitanje kako ti kreatori uopće pronalaze sponzore? Hladno pozivanje može pomoći, ali mislimo da bi bilo bolje da postoji lakši način.

Ispostavilo se da je to ono što Instagram pokušava učiniti jer je kompanija objavila da radi na alatima koji će kreatorima olakšati da budu upareni s brendovima koji bi ih mogli sponzorisati. Ovi alati će omogućiti kreatorima da izraze interes za brendove s kojima bi mogli biti zainteresovani za rad, dok brendovi takođe mogu koristiti ovaj alat da traže kreatore koji odgovaraju njihovom imidžu.

Instagram također radi na zasebnom sandučiću za sponzore, što znači da će kreatorima biti lakše prepoznati poruke koje im šalje potencijalni sponzor umjesto da se izgube u moru poruka koje neki kreatori primaju. Ovi alati su još uvijek u ranoj fazi razvoja i samo nekolicina brendova i kreatora učestvuje kao test, ali očekujemo da bi se ovi alati na kraju trebali proširiti kako bi pokrili više brendova i kreatora u budućnosti.

(Ubergizmo / Engdadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.