Instagram će se uskoro pridružiti „Meti“ u njenoj težnji da u potpunosti zaroni u metaverzum, pokrećući ga tako što će milijardama korisnika ove društvene mreže uvesti NFT-ove

 

Adam Mosseri tvrdi da Instagram radi na opcijama koje su dizajnirane za uvođenje NFT-ova na tu društvenu mrežu kako bi bili dostupni njihovim korisnicima.

Osim što su popularni kao moderna umjetnost i video kolekcionarski predmeti, NFT-ovi su jedinstvena digitalna imovina. Oni su ključ za otvaranje metasvemira, obzirom da prenose vlasništvo unutar digitalnog okruženja.

Nemamo još ništa da najavimo, ali aktivno istražujemo NFT-ove i kako da ih učinimo više dostupnima široj publici, napisao je u objavi na Instagramu Mosseri.

Mosseri smatra da je NFT tehnologija interesantna okolina za eksperimentisanje, u kojem ljudi mogu da se igraju i zarađuju. Istovremeno ona je pomoć i umjetnicima da se nastave sa bavljenjem umjetnošću i da solidno zarađuju od toga.

Podsjetimo, NFT-ovi su digitalna imovina kojom se trguje putem interneta i često se uparuju s kriptovalutama jer se njihov zapis nalazi na blockchainu. U 2021. godini interes za NFT-ove je jednostavno odletio u nebo.

Mosseri nije pojasnio na što je tačno mislio u svojoj objavi. Međutim, sve vodi ka tome da bi Instagram mogao omogućiti svojim korisnicima alate za prezentaciju NFT-a koje stvaraju ili za praćenje omiljenih NFT umjetnika.

(Tech Times)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.