Instagram se konačno potrudio da funkciju „Pretraga“ popravi  na svojoj aplikaciji. Možda ćemo tada zaista dobiti rezultate onoga što tražimo

 

Novim ažuriranjem aplikacije Instagram konačno će korisnicima u pretrazi izlaziti i fotografije, video zapisi i priče, a ne samo heštegovi, lokacije i nalozi.

Mnogi su se bunili kako radi pretraga na Instagramu, da ne mogu naći određenu fotografiju ili video zapis, već moraju preko heštegova da to traže, što je veoma komplikovano.

Tako, na primjer, ako želite da vidite kako neko pravi disko kuglu u svojoj dnevnoj sobi, morate da potražite ili nalog za disko kuglu, lokaciju Disco Ball u Grčkoj ili hashtag #discoball. Sada se to konačno mijenja.

U postu u na blogu, šef Instagrama Adam Mosseri rekao je da će platforma “lansirati niz poboljšanja osmišljenih za inspiraciju i otkriće” u pogledu pretraživanja u aplikaciji.

“Krećemo se ka potpunom doživljaju stranice sa rezultatima pretrage koji vam čini još lakšim uvid u vaša interesovanja”, rekao je Mosseri.

Novo ažuriranje će značiti da će vam, kada pretražujete disko kuglu na Instagramu, biti prikazane i fotografije, video zapisi i priče vezane za disko kuglu, umjesto samo hashtagova, naloga i lokacija. Ovo je posebno korisno kada ne znate tačno koje korisničko ime ili hashtag želite da vidite. Platforma će takođe proširiti ključne reči koje možete koristiti za pretraživanje.

Za početak će Instagram pretraga biti na engleskom jeziku i u budućnosti će se proširiti na druge jezike.

“Dizajniramo sve naše funkcije kako bismo vam pomogli da pronađete stvari koje volite”, rekao je Mosseri. “Stalno radimo na poboljšanjima koja će vam pomoći da otkrijete zabavne stvari koje ćete podeliti sa svojim prijateljima, i radujemo se što ćemo vam u predstojećim postovima, pokazati više o tome kako Instagram funkcioniše”.

 

Kako očistiti istoriju pretrage

 

Otvorite svoj korisnički profil, kucnite na sličicu s tri crtice gore desno i odaberite dugme Settings pri dnu menija. Potom možete odabrati Security. To će vas dovesti na stranicu gdje pri dnu možete naći Clear Search History. Kucnite na to. Imajte na umu da Instagram nakon toga više neće automatski popunjavati vaše uobičajene pretrage.

(Mashable/IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.