Instagram eksperimentiše sa vertikalnim kućnim feed-ovima preko cijelog ekrana. Kada otvore Instagram aplikaciju, korisnici odmah vide vertikalni sadržaj koji treba da „donese video više ispred i u centar“, piše TechCrunch

 

Slika koju dijeli Instagram prikazuje početnu stranicu koju zauzima objava preko cijelog ekrana sa komentarima, natpisima, lajkovima i drugim funkcijama postavljenim na vrhu objave umjesto ispod.

Iako traka sa pričama nije prisutna na vrhu ekrana na slici, Seine Kim, portparol Meta, kaže da taj prikaz donosi početni feed kada korisnici počnu da skroluju i da će priče i dalje biti dostupne na vrhu njihovog ekrana. Pretraga, kolutovi, kupovina i sopstveni profil korisnika su i dalje dostupni preko dugmadi na dnu ekrana. Obavještenja, poruke i funkcije novih postova ostaju na vrhu, zajedno sa mogućnošću prebacivanja između naloga.

Kim kaže da će fotografije i video postovi takođe biti uključeni u feed preko cijelog ekrana.

Instagramov izbor da testira feed-ove fokusirane na impresivan video nije baš iznenađenje. Kompanija je kreatorima i korisnicima u velikoj mjeri plasirala video zapise kratkog formata, nudeći novčane bonuse kreatorima koji prave vrhunske Reels.

Krajem aprila, šef Instagrama Adam Mosseri rekao je da će platforma promijeniti svoj algoritam rangiranja kako bi nagradila “originalni” sadržaj u odnosu na ponovo objavljen sadržaj.

Platforma je ulagala u alate za kreatore kako bi odvojila originalni sadržaj od svojih konkurenata: Instagram je počeo da testira šablone krajem aprila, omogućavajući kreatorima da koriste postojeće Reels formate na sopstvenim video snimcima.

(The Verge)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.