Apple se već veći dio decenije oslanja na senzore od 12 MP za glavne kamere svojih pametnih telefona. Ovo će se konačno promijeniti u iPhone 14 Pro seriji, jer Cupertino ima za cilj da stavi senzor od 48 MP za glavnu kameru, tvrdi analitičar Ming-Chi Kuo.

Senzori od 48 MP i dalje daju slike od 12 MP nakon spajanja piksela, ali omogućavaju prikupljanje više podataka za kompjutersku fotografiju. Kuo je naveo da bi Apple mogao dodati “48MP” funkciju koja snima slike u rezoluciji od 48 megapiksela kada su potpuno razriješeni detalji ključni.

Kompanija će zatim krenuti u uvođenje još jedne široko korišćene tehnologije kod pametnih telefona – periskopskog sočiva. Proći će do iPhone 15 serije, koja bi trebala stići 2023. godine.

Nažalost, analitičar nema više informacija o tome. Trenutno, telefoto kamera iPhonea 13 Pro Max dostiže 3x zumiranje, ali ništa duže ne bi stalo u moderan tanak pametni telefon bez upotrebe presavijene optike.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.