Uz sav uspjeh koji je Samsung imao sa svojim telefonima na preklop, bili bismo iznenađeni da Apple nije želio uskočiti u to kolo. U prošlosti su se šuškale o tome da bi Apple mogao napraviti svoj vlastiti sklopivi telefon, a sada se čini da možemo otprilike procijeniti kada ćemo ga vidjeti.

Ovo je prema izvještaju Display Supply Chain Consultants gdje, prema analitičaru Rossu Youngu, koji vjeruje da bi Apple mogao lansirati svoj vlastiti iPhone na preklop u narednim godinama. Međutim, to ne mora nužno biti u skorije vrijeme. Jang vjeruje da se neće pojaviti na tržištu prije 2023. godine.

To znači da bismo vjerovatno trebali zaboraviti da ćemo ga ugledati 2022. godine, a iskreno, čak i 2023. izgleda kao natezanje. Međutim, na osnovu Youngovog izvještaja, bilo šta nakon 2023. je moguće, čak i ako to znači 2025., 2027. ili čak 2030. Uz to, ako ga Apple planira uopšte praviti, sumnjamo da bi htjeli dati Samsungu toliko vremena da ugasi tržište.

Također, imajte na umu da kruži još jedna glasina u kojoj se sugeriše da bi Apple mogao zaista planirati zamijeniti iPhone AR headsetom za 10 godina, tako da nismo sigurni kako bi se iPhone na preklop mogao uklopiti u ovaj scenario, ili će možda djelovati kao prelazni uređaj. U svakom slučaju, s tako dalekom vremenskom linijom, možda bi bilo dobro da ublažite svoja očekivanja za sada.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.