Prvi IPhone SE izašao je 2016. godine i donio osvježene specifikacije u šasiji dvogodišnjeg (u to vrijeme) iPhone 5s. Ali do sada nikako nije dobio nasljednika. Sada se čini da konačno stiže u prvom tromjesečju 2020 i nosiće naziv iPhone SE 2. Očekuje se da će telefon imati dizajn iPhonea 8, a prema najnovijem izvještaju analitičara Ming-Chi Kuoa koštaće $399.

Ming-Chi Kuo je u prošlosti bio uglavnom tačan sa svojim predviđanjima, tako da se nadamo da će i ovaj put biti u pravu.

Prema analitičaru, na iPhone SE 2  će biti unapređen procesor, pa sada dolazi s A13 Bionic čipsetom, kao i iPhone 11, uparenim sa 3GB LPDDR4X RAM-a i 64GB ili 128GB memorije sa skladištenje podataka. Opcije boja će biti Prostorno siva, Srebrna i Crvena. Pored toga, 3D Touch je izbačen, a zamjenjuje ga Haptic Touch. Uz Haptic Touch ili brzi dodir, ljudi koriste dugo pritiskanje da bi pristupili ispačućim menijima koji nude brze radnje. S nekim aplikacijama možete čak zaviriti i u sadržaj aplikacije.

Ne propustite: Reditelj Zvjezdanih ratova snimio film na iPhone-u 11 Pro

Kuo očekuje da će iPhone SE 2 biti prilično popularan s obzirom na nisku početnu cijenu i očekuje da će Apple osvojiti puno novih korisnika u srednjem segmentu.

(IT mixervia)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.