Sve ukazuje da ćemo sljedeće godine vidjeti Appleov pristupačniji model telefona pod nazivom iPhone SE 3, a sada je poznato i na kojem modelu će biti baziran

 

Kineski mediji javljaju da će se sljedeći „jeftini“ iPhone SE 3 na tržištu pojaviti početkom 2022. godine, da će imati LCD ekran, te da će biti baziran na iPhone XR modelu. Uređaj će imati bočno postavljeni senzor za otisak prsta, nešto što je Apple radio na svojim prethodne telefonima, da će koristiti Bionic A15 procesor, te da će podržavati 5G mrežu.

Model iPhone XR se pojavio 2018. godine uz iPhone XS i iPhone XS Max kao pristupačnija verzija tih uređaja, a Apple je nastavio tako u narednim godinama zbog popularnosti takvih modela.

Prethodni SE modeli su bili bazirani na starijim iPhoneima, a primjer je iPhone SE (2020) koji je bio zapravo iPhone 8, ali s poboljšanim hardverom. To što će iPhone SE 3 biti baziran na starijem uređaju uopšte nije iznenađenje. Ipak, s obzirom na prethodne glasine koje su ga povezivale s iPhoneom 8, pozitivno je što neće biti tako, nego je zapravo riječ o modernijem modelu XR.

Ako iPhone SE 3 bude imao senzor za otisak prsta smješten bočno, to bi bila značajna razlika u odnosu na dizajn iPhonea XR. To je značajno jer je iPhone SE (2020) bio gotovo identičan iPhoneu 8, tako da bi Apple mogao kreativnije mogao raditi na dizajnu nadolazećeg smartfona.

Pomenuti iPhone XR je kod korisnika prošao prilično dobro, tako da će biti zanimljivo vidjeti šta će Apple da uradi. Moglo bi doći do promjena „notcha“ na ekranu, poboljšanja kvaliteta ekrana i slično.

(klix.ba)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.