Najnovije glasine u tehnološkom svijetu okružuje iQOO-ovu nadolazeću Neo 10 seriju, nasljednika Neo9 i Neo9 Pro modela objavljenih posljednjih mjeseci. Iako detalji ostaju nepotvrđeni, curenja sugerišu da je vrhunska varijanta, uslovno nazvana iQOO Neo 10 Pro, spremna da impresionira svojim izuzetnim specifikacijama.

Izvještaji sa Digital Chat Station, nagoveštavaju moćni uređaj koji se razvija u okviru iQOO-ove linije. Nagađanja ukazuju na to da Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipset prednjači, obećavajući izuzetne performanse.

Priča se da Neo 10 Pro ima vrhunski „1.5K“ rezoluciju 144 Hz LTPO OLED ekran, koji se može pohvaliti niskim treperenjem za poboljšano iskustvo gledanja. Napravljen od plastičnog okvira, njegova stražnja ploča može biti ukrašena staklom ili sintetičkom kožom, ovisno o odabranoj varijanti boje.

Ljubitelji fotografije mogu očekivati ​​robusnu postavku kamere, na čelu sa primarnim senzorom od 50 MP, dopunjenom dodatnim kamerama za različite mogućnosti snimanja. Nadalje, uključivanje vibracionog motora na X osi nagovještava imerzivnu taktilnu povratnu informaciju tokom upotrebe.

Jedan od najprivlačnijih aspekata Neo 10 Pro je njegova navodna „velika baterija“ dopunjena podrškom za nevjerovatno brzo žičano punjenje od 120 W. Ako ova curenja budu istinita, iQOO se možda sprema da uvede ogromnog kandidata na tržište pametnih telefona, izazivajući čak i etablirane vodeće uređaje.

Međutim, kao i kod svih spekulacija prije lansiranja, ključno je pristupiti ovim glasinama s dozom skepticizma sve dok zvanična potvrda ne ispliva na površinu.

Pratite nas na it-mixer.com dok čekamo dalja ažuriranja o iQOO dugo očekivanoj Neo 10 seriji.

(IT mixer)