Sa psom i robotom kroz apokalipsu

 

Tom Hanks bi se trebao vratiti na Apple TV Plus u ulozi Finch-a. Finch je debitantski igrani film o inženjeru robotike koji je sa svoja dva pratioca, vjernim psom Goodyearom (i robotom Jeff-om), preživio novi postapokaliptični svijet.

Srce Finchove priče temelji se na Hanksovoj odlučnosti da pronađe skrbnika za Goodyear-a nakon njegove smrti. Naučno-fantastična drama odvija se nakon solarnog bljeska koji je uništilo život na zemlji. Inženjer Finch već desetljeće preživljava postapokaliptičnu pustoš u podzemnom bunkeru, gdje živi sa svojim psom Goodyearom jedinim pratiocem nakon katastrofalnog događaja.

U ovom podzemnom radnom prostoru, Finch razvija robota, Jeffa, s kojim će krenuti na opasno putovanje kako bi pobjegli od smrtonosne oluje na sigurno. Usput će se morati nositi s ekstremnim vremenskim pojavama, nemilosrdnom vrućinom, UV zračenjem i drugim neočekivanim izazovima.

 

Apple TV Plus hitovima radi na masovnoj popularnosti

 

Finch stiže dok Apple želi povećati svoj originalni repertoar. „Ubice cvjetnog mjeseca (Killers of the Flower Moon)“ Martina Scorsesea, nagrađivana drama „Coda“, Labudova pjesma s Mahershalom Alijem i u saradnji sa A24 „Tragedija Macbeth (The Tragedy of Macbeth)“ i „Sharper“ samo su nekoliko naslova koji će uskoro debitovati na njihovom servisu, prenosi TheVerge.

Apple je laserski fokusiran na razvoj nagrađivanih naslova, umjesto na stvaranje budžetskog sadržaja, a Finch je drugi dugometražni igrani film s Tom Hanksom koji je debitovao na ovom servisu nakon što je prošle godine od Sony-ja kupio „Greyhound“. Ali do danas, Appleovi originalni filmovi nisu imali baš kulturološki uticaj u kojem je uživao njegov miljenik kritičar Ted Lasso, koji je ove godine imao rekordan broj nominacija za Emmy za prvosezonsku komediju, a na kraju, uključujući i nagradu Emmy Creative Arts wins, gdje je osvojio sedam nagrada. Od svojih 35 nominacija za Emmy ove godine, Apple je u nedjelju osvojio ukupno 11 Emmyja u pet naslova.

„Greyhound“ je nominovan za mnoštvo nagrada, uključujući nagradu akademije za najbolji zvuk. Ali „Finch“ će imati mnogo širu privlačnost od drame iz Drugog svjetskog rata. Apple je dokazao da može pobijediti na masovnoj popularnosti. Možda će Finch konačno pomoći Apple TV Plus servisu – u da osigura osvojene nagrade za igrane filmove na koje cilja.

Igrani film „Finch“ će premijerno biti prikazan u petak, 5. novembra na Apple TV Plus-u.

U nastavku pogledajte trejler filma:

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.