Norton: „Genie nastavlja da uči i prilagođava se kako bi se mogao koristiti za otkrivanje novih prevara i pomogao u zaštiti od novih prijetnji“

 

Kako bi pomogao u identifikaciji prevara, Norton je predstavio Genie, svoju prvu besplatnu aplikaciju i alat zasnovan na AI tehnologiji, koji će se koristiti za otkrivanje prevara. Kompanija kaže da Genie kombinuje svoju stručnost u oblasti sajber bezbednosti i da je obučen za milione poruka prevara.

Detektor prevare vam takođe može pomoći da utvrdite je li veza sigurna prije nego što kliknete na nju i spriječite gubitak novca ili curenje osjetljivih informacija.

Osim što može reći da li je e-mail, tekstualna poruka ili link prevara, alat takođe može da odgovori na dodatna pitanja kao što je kako zna da je poruka lažna ili vam dati savjete što dalje učiniti.

Trenutno je Norton Genie još uvijek u ranom pristupu, ali mu se može pristupiti ako odete na web stranicu ili preuzmete iOS verziju aplikacije iz App Store-a.

Da biste koristili Norton Genie, idite na Norton web stranicu i kliknite na dugme Try Genie Online.

Novi interfejs će se pojaviti u kojem možete prenijeti snimak ekrana ili kopirati i zalijepite tekstualnu poruku, objavu sa društvenih mreža, e-poštu ili web stranicu koju želite provjeriti.

Kada završite, kliknite na Begin scan i Norton Genie alatu bi trebalo između nekoliko sekundi do minute da utvrdi da li se zaista radi o prevari.

Alat će vas tada obavijestiti ako imate posla s prevarom ili je poruka legitimna.

Norton Genie takođe omogućava korisnicima da postavljaju dodatna pitanja o tome šta da rade ako nasjednu na prevaru. Budući da je još uvijek u ranoj fazi, alat možda neće uvijek biti tačan i moguće je da ponekad pokaže lažne rezultate.

(IT mixer)