Pogledajte kako funkcionišu i kako koristiti Viber AR Objektive i šta sve možete napraviti jednim potezom prsta po ekranu

 

Nove Viber AR Objektive, napravljene u saradnji sa Snap Inc., lako možete koristiti. Ne samo da možete jednim potezom prsta postati astronaut ili mačka, već možete da napravite i video ili GIF. Stvoreno djelo zatim možete da preuzmete na svoj pametni telefon i podijelite ga i na društvenim mrežama.

Ako se zapitate kako koristiti Viber AR Objektive, odmah ćemo vam dati odgovor – veoma jednostavno. Dovoljno je da otvorite aplikaciju, kliknete na ikonu kamere i klikom na ikonu malog duha s desne strane, uključite Snap objektive.

Sve poslije toga je samo zabava.

Čak i ako niste od onih koji inače koriste objektive na fotografijama, ovi će vas objektivi zabaviti. Glavna im je prednost što ne morate da instalirate nikakve dodatne aplikacije, društvene mreže, registrujete se negdje za određeni korisnički račun. Dovoljno je samo da imate Viber.

Zasad nedostaje više izbora, ali obzirom na najave iz Vibera i Snapa, to bi se uskoro moglo promijeniti.

U kombinaciji s različitim bitmojima i naljepnicama zaista je moguće napraviti zanimljive GIF-ove i videa. Nemojte se iznenaditi ako neke obrađene fotografije pomoću objektiva osvanu kao meme među vašim kontaktima.

Moguće je AR Objektive primijeniti i na grupnim fotografijama. To znači da svi možete dobiti tetovaže na licu ili da vidite kako biste izgledali bez kose.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.