Kada je Microsoft prvi put predstavio Windows 11, moramo reći da je karakteristika koja se istakla bila činjenica da su korisnici zapravo mogli službeno instalirati Android aplikacije na svoje računare, što je zanimljiva karakteristika i strategija za Microsoft.

Sada je kompanija zvanično počela da dozvoljava korisnicima da koriste Android aplikacije na Windows 11 operativnom sistemu, a za one koji su znatiželjni kakvi će im zahtevi biti potrebni da bi mogli da pokreću ove aplikacije, Microsoft je objavio stranicu sa sistemskim zahtevima koja možda biste htjeli provjeriti.

Prema Microsoftu, za početak će korisnici morati da imaju računar koji pokreće Intel Core i3 8. generacije ili noviji, AMD Ryzen 3000 ili noviji, ili Qualcomm Snapdragon 8c ili noviji. Korisnicima će takođe biti potrebno najmanje 8 GB RAM-a, ali se preporučuje 16 GB, kao i SSD što se čini kao uslov, a ne preporuka.

Uglavnom smatramo da su ovo prilično niski zahtjevi, tako da većina korisnika koji imaju Windows 11 računar ili su nadograđeni na Windows 11 ne bi trebali imati nikakvih problema. Android aplikacije će biti dostupne za preuzimanje preko Amazon Appstore-a koje se mogu preuzeti preko Microsoft Store-a. Korisnici će takođe trebati Amazon Appstore nalog.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.