Warner Bros Discovery kaže da stiže na proljeće, a ne na ljeto 2023.

 

Warner Bros. Discovery (WBD) nedavno je najavio planove za kombinovanje HBO Max i Discovery+ u jednu uslugu za striming koja bi trebala biti predstavljena na ljeto 2023. Sada u najnovijem pozivu kompanije o zaradi, predsjednik i izvršni direktor WBD David Zaslav rekao je da će kombinovana usluga stići u SAD ranije nego što se očekivalo u proljeće 2023.

Strimanje u kombinaciji sada ima 94,9 miliona pretplatnika, od kojih je velika većina onih sa HBO-a i HBO Max-a, prema Fierce Wireless-u. To uključuje 2,8 miliona novih pretplatnika.

Zajedno s kombinovanom uslugom striminga, WBD planira pokrenuti vlastitu besplatnu uslugu za striming TV-u (FAST) 2023. „Kao kompanija s najvećom TV i filmskom bibliotekom u industriji… koja nam omogućava da distribuiramo naš sadržaj na više načina“, rekao je Zaslav. Kompanija je takođe saopštila da ulaže u sadržaj na istorijskom nivou, navodeći angažovanje Džejmsa Guna i Pitera Safrana kao kopredsedavajućih i izvršnih direktora studija DC.

Još uvijek nije jasno u kojem obliku će kombinovani streaming servis biti ili kako će se zvati. Međutim, WBD je nedavno počeo prenositi Discovery+ sadržaj na HBO Max, poput Fixer Upper: The Castle, i za samo nekoliko dana postao je top pet emisija, rekao je Zaslav.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.