Američka kompanija Bell je pokazala novi perspektivni borbeni helikopter 360 Invictus, koji je proizveden u okviru programa Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA), i on bi trebalo da zamijeni helikoptere Bell OH-58D Kiowa Warrior i AH-64 Apache

 

Avio kompanija sa sjedištem u Teksasu prvi put je predstavila dizajn Invictus 360, koji je konvencionalni izviđački i laki jurišni helikopter prvenstveno optimizovan za brzinu i relativno nisku cijenu proizvodnje, još 2019. U martu su predstavnici Bell-a na sajmu HAI Heli-Ekpo 2022. izložbe u Dalasu, Teksas, rekli da je prototip završen oko 87%.

Slike pokazuju da je Invictus 360 uglavnom poprimio oblik, a njegov trup izgleda kompletan, barem spolja. Generalna konfiguracija helikoptera je veoma tipična za moderne naoružane helikoptere, pri čemu pilot i kopilot sjede u tandemskom rasporedu, jedan iza drugog, u prednjem dijelu trupa. Prema Bell-u, njegov dizajn nije ni na koji način optimizovan za radio-frekventnu nisku uočljivost (stelt).

Glavni i zadnji rotor Invictus 360, od ​​kojih svaki ima četiri lopatice, sada su instalirani. Rotorski sistem helikoptera je izveden iz onog na helikopteru Bell 525 Relentless. Početni koncept dizajna je uključivao sklop repnog rotora sa nagnutim kanalima, ili fenestron, ali stvarni prototip ima tradicionalni izloženi repni rotor koji je više sličan onom na Relentless-u. Iz Bell-a su rekli da je ova promjena napravljena da bi se smanjila težina i poboljšale performanse helikoptera.

Slike koje je kompanija Bell objavila prikazuju prototip Invictus 360 gdje se vidi njegov budući paket naoružanja. Ovo uključuje XM915 20mm trocjevni automatski top tipa Gatling u kupoli ispod nosa i dva nosača za oružje sa četiri šine, po jedan sa obje strane centralnog trupa. U svojoj raspoređenoj konfiguraciji, ovi stalci vise na šinama ispod krila helikoptera, ali se mogu uvući i odložiti unutra kada se ne koriste za optimalne performanse.

 

Common Launch Tubes (zajedničke lansirne cijevi)

 

Ono što se čini da predstavlja ili AGM-114 Hellfire rakete ili AGM-179 združene rakete vazduh-zemlja (JAGM), kao i zajedničke lansirne cijevi (CLT). CLT-ovi, kao što naziv govori, mogu da se pune različitom municijom, kao i bespilotne letjelice sa vazdušnim lansiranjem. Kada je u pitanju program FARA, vojska predviđa da koji god helikopter da odabere trebalo bi da može koristiti različite tipove bespilotnih sistema, koji se takođe nazivaju efekti lansiranja iz vazduha (ALE), iz CLT-ova. Kada budu pokrenuti, ALE će moći da djeluju u rojevima za obavljanje rezervnih elektronskih napada, lutajućih udara, nadzora i drugih zadataka.

Glavna stvar koja sada još uvijek nedostaje prototipu Invictus 360 je General Electric T901 turboosovinski motor, prema izveštaju kompanije Key.Aero. U ovom dizajnu, motor je pomjeren lijevo od sklopa glavnog rotora. Takođe će imati turbo vratilo Pratt & Whitney Canada PW207D1 na suprotnoj strani da obezbedi pomoćnu snagu.

Očekuje se da će helikopteri FARA zauzeti mjesto helikoptera AH-64 Apache koji su služili u ulozi izviđača napada otkako je vojska 2014. godine „penzionisala“ svoje naoružane izviđačke helikoptere OH-58D Kiowa Warrior bez direktne zamene. Šta će se tačno desiti i sa AH-64  ostaje da se vidi, ali mnogi od njih bi mogli da budu u potpunosti uklonjeni iz inventara službe.

Bez obzira na to kako se program FARA na kraju bude odvijao, kompanija Bell stalno napreduje ka dovršavanju prototipa Invictus 360 i gleda na to da mogući prvi let ovog prototipa bude 2023. godine.

(The drive)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.