Konačno možete da koristite WhatsApp sa istim profilom na više mobilnih telefona u isto vrijeme

 

Korisnici će najzad moći da uživaju u dugo željenoj funkciji – sa istim WhatsApp profilom na više mobilnih telefona, koja je do sada bila moguća samo na tabletima ili računarima.

Meta toliko dugo najavljuje mogućnost korišćenja jednog WhatsApp profila na više mobilnih telefona da nas ne bi začudilo da neki misle da to već odavno postoji. Međutim, ova funkcija je tek sad uvedena, a vijest o tome je na Facebook-u objavio lično Mark Zakerberg.

Imate mogućnost da koristite najviše četiri mobilna telefona istovremeno sa jednim primarnim telefonom na kojem je instaliran WhatsApp profil. Taj podatak će najviše pogodovati poslovnim korisnicima koji imaju mala preduzeća.

 

Omogućena sinhronizacija

 

Poruke, pozivi i multimedija koje dijelite preko WhatsApp-a biće sinhronizovani na svim uređajima, i dalje sa end-to-end enkripcijom. Lokacija uživo se neće sinhronizovati.

Pomoću opcije WhatsApp Podešavanja/Povezani uređaji, moći ćete da otvorite nalog na drugom mobilnom telefonu. Kada su uređaji upareni, moći ćete da pristupite svom sadržaju, kao i da sinhronizujete poruke do godinu dana i istoriju ćaskanja.

Ova mogućnost je bila jedna od najtraženijih među korisnicima WhatsApp-a, koji su do sada imali velikih poteškoća u komunikaciji. Bila je ograničena i zahtijevala je da korisnici uvijek nose sa sobom uređaj na kojem je aplikacija instalirana i prijavljena. Ova opcija je takođe nedostajala u web podešavanjima WhatsApp-a jer je ograničavala upotrebu aplikacije bez primarnog uređaja u blizini.

„U slučaju da je duže vrijeme (do 30 dana) neaktivan primarni uređaja,  pristup nalogu na svim ostalim povezanim uređajima biće onemogućen i korisnik će morati ponovo da se prijavi“, rekli su iz WhatsApp-a.

Android i iOS korisnici će moći da koriste WhatsApp na različitim platformama bez obzira na sistem koji koriste. Prvo će morati da preuzmu aplikaciju WhatsApp iz App Store-a ili Google Play Store-a.

Za razliku od korišćenja WhatsApp-a na računaru, mobilne telefone ćete moći da povežete preko QR koda, bez unosa broja mobilnog telefona kao na primarnom uređaju. Ovo ažuriranje je počelo da stiže korisnicima WhatsApp-a, a očekuje se da će ga svi dobiti u narednim nedjeljama.

(IT mixer)