Jedan korisnik Reddita napravio je gejming laptop i nazvao ga „Nuclear Football“, koja ima impozantne specifikacije, popraćene posve inovativnom ugradnjom vodenog hlađenja

 

Šta da uradite kad želite laptop s velikim ekranom nakrcan hardverom za gejming? Napravite sami svoje, a upravo to napravio je jedan korisnik Reddita i stvorio gejming laptop kojeg je nazvao „Nuclear Football“.

Gejmeri znaju biti katkad toliko domišljati u traženju rješenja za najbolju gejming platformu, da često na internetu osvane jedno takvo rješenje i ostavi ostatak digitalnog svijeta bez teksta.

Jedno takvo rješenje jest i „nuklearni“ kovčeg, kojeg je sam osmislio i napravio jedan korisnik Reddita te se istim pohvalio na toj društvenoj mreži.

Njegov „Nuclear Football“, kako je nazvao svoju umotvorinu i rukotvorinu, ima impozantne specifikacije, popraćene posve inovativnom ugradnjom vodenog hlađenja.

Kao kućište odlučio je upotrijebiti alatni kovčeg Pelican, a evo što se sve nalazi unutra:

 

Hardver

 

Ryzen 5 2600
Gigabyte B450-i Aorus Pro Wifi
NVIDIA 2070 Super FE
16GB 3200 RAM
SF600 PSU Corsairovo kompaktno napajanje
WD 256GB NVMe SSD
Dell P2319H monitor

 

Vodeno hlađenje

 

Alphacool UT60 240 Rad + Noctua NFA12x15 niskoprofilni ventilatori.
Alphacool DDC310 pumpa+top
Alphacool Eisdecke micro-res
EKWB Classic Supremecy CPU and RTX 2080 GPU hladnjaci
Posebno napravljen kontroler za vodeno hlađenje sa displejom koji prikazuje trenutnu temperaturu i s PC linkom

Jedino što u kovčeg nije stalo je tastatura (i miš), ali prednja strana nuklearnog kovčega ima sve potrebne portove za računar, uključujući i priključak za VR headset.

Sve to skupa teži 12,1 kilogram, što nije baš praktično za svakodnevno nošenje, ali bitna karakteristika jest ta da je taj gejming powerhouse prenosiv, da izgleda totalno cool i da bi ga vjerojatno svaki gejmer, ako ništa drugo, sigurno poželio bar da testira.

(Reddit/TechSpot)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.