Vremeplovi ili vremenske mašine obično su naučna fantastika, a da li je to nešto što će ljudi jednog dana moći postići to još ne znamo. Međutim, izumitelj Lucas stvorio je prilično fenomenalnu alternativu, gdje je putem uređaja poput Snap’s Spectacles stvorio virtuelni vremeplov koji mu omogućava da putuje kroz vrijeme unazad.

U osnovi ono što je Lucas učinio dok nosi Snap Naočale, snimio je svoj život i koristeći snimljene snimke to će mu omogućiti da revidira svaki trenutak koji je zabilježen u virtualnoj stvarnosti. Ovo omogućuje Lucasu da pregleda ono što je snimio, a isto tako mu ne dozvoljava da komunicira sa svojom „prošlošću“, ali je ipak prilično fenomenalna i zabavna ideja.

Moramo priznati, malo je pretjerano nazvati putovanjem vremenom, ali mogli biste to smatrati složenijim načinom pregledavanja prošlih fotografija i videozapisa, ali uz dodatnu prednost mogućnosti da ga vidite u perspektivi prve osobe zahvaljujući pametnim naočalama. Loša strana njegovog trenutnog izuma je da naočale omogućavaju snimanje do jedne minute u komadu, plus što mu je trebalo još gomilu hard diskova samo da bi sačuvao svu multimediju.

Međutim, kao što smo rekli, to je još uvijek prilično fantastičan projekt i ako vam imate oko 30 minuta slobodnog vremena, možete pogledati njegov virtuelni vremeplov u priloženom videu.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.