Fortnite je mjesto koje neprestano raste i mijenja se, a sada uključuje i LEGO Fortnite!

 

LEGO Fortnite je zvanično lansiran, donoseći novi vazduh u svijet igara za preživljavanje. Igra je besplatna za igranje u okviru Fortnite-a i novi je stalni režim, potpuno odvojen od Battle Royale-a. Na mnogo načina, predstavlja originalnu viziju Fortnite-a, koja je počela kao igra za preživljavanje Save The World, ali je sada poboljšana zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom LEGO.

To je takođe prvi značajni konkurent Minecraft igri, koji obećava mnoge od istih uzbudljivih funkcija kao što su izgradnja i borba protiv nemrtvih kada izađu noću, ali sa blistavom Unreal Engine 5 grafikom i, naravno, LEGO figurama!

Igra se fokusira na kolaborativno istraživanje, omogućavajući igračima da sakupljaju kocke koje se koriste za pravljenje raznih stvari.

Ova formula je već postala veliki hit, a procjenjuje se da će igra privući milione igrača svakog dana od svog lansiranja 7. decembra. Dnevni maksimum igrača u modu još uvijek nije pao ispod dva miliona, dostigavši skoro 2,2 miliona 10. decembra. Poređenja radi, ovo ga čini dvostruko popularnijim od režima Battle Royale, koji je do sada bio odgovoran za sve Fortniteove impresivne rekorde broja igrača.

Manje od četiri dana nakon objavljivanja, LEGO Fortnite ima rekordnih skoro 2,5 miliona igrača. Približava se broju igrača glavne Battle Royale mape, koja je u novembru dostigla vrhunac od 3,1 milion. Prilikom lansiranja, privukao je otprilike onoliko igrača koliko i sljedeća četiri moda zajedno.

 

Besplatni skinovi

 

Govoreći o LEGO figurama, mnogi od vaših postojećih Fortnite skinova imaju svoju LEGO verziju — više od 1200 skinova u igri su već LEGO-ovi u ovom modu — ali takođe možete dobiti dva nova LEGO skina besplatno prateći nekoliko prilično jednostavnih koraka.

LEGO Fortnite donosi svježinu i igračko uzbuđenje u svijet Fortnite-a. Besplatni skinovi su sjajan dodatak koji će privući i stare i nove igrače.

Ovo je trenutak kada svijet gejminga doživljava novu eru, spajajući dva omiljena svijeta — Fortnite i LEGO. Poveži svoje naloge, zaroni u igru i doživi avanturu koja će te oduševiti kao nikada prije.

 

Kako da letite u LEGO Fortnite?

 

Jedini način na koji možete da letite u LEGO Fortnite-u je ako igrate u režimu Sandbox. Trenutno, LEGO Fortnite ima dva režima: Survival i Sandbox. U Survival-u morate sve zaraditi tako što ćete to skupiti ili izgraditi sami, a ne možete da letite. U Sandbox-u imate beskonačne resurse i možete napraviti bilo šta u igri, a možete i da letite.

Ako želite da letite u LEGO Fortnite-u, samo napravite Sandbox svijet iz predvorja. Režim Sandbox uklanja sve izazove povezane sa igrom, ali vam omogućava da se zaista opustite dok gradite i istražujete svijet. Takođe vam može pomoći da otkrijete sljedeće korake koje treba da preduzmete u svom svijetu preživljavanja.

Kad se nađete u svijetu Sandbox-a, sve što treba da uradite da biste letjeli je da skočite i ponovo pritisnete dugme za skok dok ste u vazduhu. Sada ćete levitirati u vazduhu. Koristite taster za sprint da letite brže, držite taster za skok da biste otišli ​​više i držite taster za čučanje da biste se spustili niže. Takođe možete izaći iz režima leta tako što ćete dvaput dodirnuti dugme za skok.

Ako niste probali da letite okolo u LEGO Fortnite Sandbox režimu, toplo preporučujemo. Veoma je zabavno i izuzetno korisno vidjeti sve šta igra može da ponudi u smislu izgradnje.

(IT mixer)