Lansirana prva crnogorska video igra za mobilne telefone „Starblind“ koja spada u “endless runner“ tip igrica

 

„Starblind“ je prva crnogorska igra za mobilne telefone koju je kreirao je 3Hills gejming studio, osnovan tokom 2021. godine s ciljem da Crnu Goru ucrta na mapu jedne od najvećih industrija na svijetu.

 

Kosmička saga crnogorskog astronauta

 

„Starblind“ je priča o astronautu koji se, tokom istraživačke ekspedicije na drugoj planeti, susreće sa nizom izazova i prepreka. Cilj igrača je da pređe što veću distancu, zbog čega spada u “endless runner“ tip igrica. Ovo je tek prva u nizu igara koje će biti kreirane u okviru 3Hills brenda.

„Budući da je riječ o pionirskim koracima u ovoj oblasti, naš cilj nije bio da odmah izbacimo igru kojom pretendujemo na svjetsko tržište. Želimo najpre adekvatno da prođemo kroz proces pravljenja igre što je izuzetno izazovno i zahtjevno. U svijetu se time bave timovi sa po desetinama stručnjaka. Naš tim tokom prve faze saznaje i uči sve što se može naučiti na putu od ideje do lansiranja igre, kako bi kasnije mogao da razmišlja smjelije i ambicioznije. Ovo je tek početak“, kazao je Andrija Dragojević, projekt menadžer 3Hills studija.

Ova prva crnogorska video igra za mobilne telefone se može besplatno preuzeti na Google play i App store-u. Samom lansiranju prethodio je niz aktivnosti u okviru kojih je astronaut – glavni „Starblind“ junak – privlačio pažnju i interagovao sa građanima na različitim lokacijama u Podgorici, kazali su iz Amplituda.

 

Od kreiranja igara do organizacije turnira

 

Osim kreiranja igara, jedan od strateških usmjerenja 3Hills-a biće i razvoj samog eSport eko-sistema , odnosno organizacija turnira.

„Dugoročno, ideja nam je da ucrtamo Crnu Goru na mapu industrije, osnažimo postojeću i proširimo gejming zajednicu, napravimo platformu za sve ljubitelje gejminga – profesionalce i entuzijaste, počnemo da edukujemo sopstvene kadrove, i uopšte podignemo svijest o vrijednostima i mogućnostima koje nam gejming pruža“, dodao je Vladimir Bigović, tehnički vođa 3 Hills studija.

Vrijednost gejming industrije procjenjuje se trenutno na preko 150 milijardi dolara na globalnom nivou, pri čemu konstantno nastavlja da raste.

Iza 3 Hills studija stoji kompanija Amplitudo, koja već dve godine kroz besplatne game dizajn i development obuke i organizaciju događaja kojima okuplja predstavnike oblasti iz Evrope i svijeta, radi na ostvarivanju gejming vizije u Crnoj Gori i za Crnu Goru.

(Fosmedia.me)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.