U LG-u još ne žele testirati tehnologiju savitljivih ekrana na svojim službenim telefonima pa su se odlučili na jednostavnije i prilično djelotvorno rješenje – telefon s dva ekrana.

Početak ove godine najavio je revoluciju na tržištu pametnih telefona – savitljive mobilne uređaje, tj. neku vrstu hibrida između mobilnih telefona i tableta.

Međutim, pokazalo se da su ambicije vodećih kompanija na tržištu bile malo veće od mogućnosti samih uređaja pa su se, nakon problema s ekranima, Samsungovi inženjeri morali da se vrate nazad u laboratorije da bi poboljšali uređaj. A i dalje iščekujemo početak prodaje Huaweijevog savitljivog telefona.

Iz LG-a su ranije komentarisali da, kad su oni u pitanju, još nije vrijeme za takav tip uređaja te će sačekati dok tehnologija ne napreduje i dok se ne riješe početni problemi koji prate nove tehnologije.

Umjesto telefona čiji se ekran može saviti, LG je prošle godine pronašao jednostavnije rješenje – dodali su drugi ekran modelu V50. Zahvaljujući posebnom kućištu, drugi se ekran poveže s telefonom te se i na njemu mogu pokretati aplikacije ili ga se može koristiti kao dodatak sadržaju s glavnog ekrana.

Drugi ekran čini se kao idealan za osobe koje vole da rade više stvari od jednom – npr. na drugom ekranu mogu da pokrenuću YouTube i uživaju u muzici i spotovima ili mogu da prate mejlove, dok na glavnom ekranu izvršavaju primarne radnje.

Takođe, drugi ekran može poslužiti i kao prostor za virtuelni kontroler u video-igrama, čime će iskustvo igranja na telefonima biti još efektije.

Na službenom kanalu na YouTubeu LG Mobilea objavljen je video-zapis u kojem nas kompanija priprema za ono što će da predstavi početkom sljedećeg mjeseca na sajmu IFA u Berlinu.

Riječ je novom mobilnom uređaju s kojim će se moći povezati i drugi ekran. A to po čemu je taj uređaj naročito zanimljiv jeste mali ekran postavljen na drugu stranu dodatnog ekrana tako da, kada je telefon s dva ekrana sklopljen, korisnicima će biti vidljive važne obavijesti poput vremena, propuštenih poziva, poruka i slično.

Naše je da se zapitamo šta je LG sve pripremio za taj mali ekran i jesu li dodali neke nove mogućnosti i poboljšali iskustvo korišćenja drugog ekrana.

Za sada imamo samo zanimljivi video-zapis s YouTubea, a za sve službene informacije trebamo sačekati oko mjesec dana i predstavljanje pametnog telefona s dva ekrana, tj. uređaja s kojim se može povezati drugi ekran.

(Zimo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.