LG je lansirao prvi bežični OLED televizor na svijetu, koji je prvo dostupan u Južnoj Koreji, a kasnije ove godine bi trebalo da se pojavi i na tržišta SAD-a i Europe.

 

Predstavljen prvi bežični OLED televizor na svijetu, LG Signature OLED M sa dijagonalom ekrana od 97 inča (model 97M3).

Model LG Signature OLED 97M3 koristi Zero Connect Box – bežično rješenje za prenos videa i audia u 4K tehnologiji. Zahvaljujući naprednoj OLED tehnologiji kompanije LG, osim električnog, televizor je u potpunosti oslobođen ostalih kablova.

Njihovo rješenje za bežično povezivanje radi i sa drugim uređajima, pa će vlasnici televizora moći da bez kabla povežu npr. konzole za igre, set-top box-ove i druge uređaje.

Zero Connect tehnologija uklanja potrebu za korišćenjem kablova i ostalih uređaja u neposrednoj blizini ekrana, omogućujući tako korisnicima potpuno uživanje u uranjajućem prizoru koji pruža ultra veliki ekran.

 

Zero Connect Box

 

LG Signature OLED M je ponosan na 97-inčnim OLED ekran (približno 245 centimetara u dijagonalnoj duljini) i Zero Connect Box-om, omogućujući AV prenos u 4K rezoluciji (3840 x 2160 piksela) i stopom osvježavanja slike od 120 Hz (na udaljenosti do 10 metara između Boxa i ekrana).

Zero Connect Box
Zero Connect Box

Sa karakteristikama prave inovacije, 97M3 koristeći bežično rješenje predstavlja važan korak naprijed u evoluciji televizora.

Zero Connect Box podržava različite opcije povezivanja, uključujući HDMI 2.1, USB, RF, LAN i Bluetooth, što olakšava spajanje raznih drugih preferiranih uređaja. Kako bi obetbijedio besprijekoran prenos slike i tona, Zero Connect Box identifikuje optimalnu putanju prenosa, a uz to ima i podesivu antenu koju je moguće prilagoditi lokaciji ekrana.

LG-evo vlastito bežično AV prenosno rješenje može da prenosi velike količine podataka brzinom do tri puta većom nego postojeći Wi-Fi 6E standard. Takođe je impresivno i to što LG-eva napredna Zero Connect tehnologija ujedno podržava Dolby Vision i Dolby Atmos.

 

Ultra moderan dizajn

 

LG Signature OLED M tposjeduje elegantan, ultra moderan galerijski dizajn koji omogućava neprimjetno montiranje televizora uza zid. Otklanjajući potrebu za postavljanjem televizora na ormarić ili komodu, korisnici mogu organizovati svoj prostor točno onako kako žele.

„Posmatrano sa pozicije tržišnog pionira, 97M3 je tehničko dostignuće ostvareno zahvaljujući LG-evoj desetogodišnjoj predanosti stvaranju nove vrijednosti za korisnike“, izjavio je Baik Seon-pill, menadžer razvojnog odjela u kompaniji LG Home Entertainment.

LG Signature OLED M je prvi televizor ovakve vrste koji korisnicima pruža novi nivo slobode u uređenju njihova životnog prostora.

(IT mixer)