Premještajući asortiman LUMIX fotoaparata na novu teritoriju, Panasonic LUMIX BGH1 Cinema 4K Box kamera modularna je digitalna bioskopska kamera u stilu boksa s minijaturnim faktorom oblika, što je čini idealnom za rad na kardanskim i bespilotnim letjelicama, kao i za emitovnje, prenos uživo, blogiranje i kino produkcija

 

Panasonic LUMIX BGH1 digitalna bioskopska Box 4K kamera u obliku kutije sadrži 10,2MP M4/3 Live MOS senzor s tehnologijom Dual Native ISO i modulom Venus. Tu je i MFT nosač sočiva i širok dinamički opseg od 13 stepeni za prilagođenje ekstremnim promjenama svjetlosti. U ovaj maleni oblik spakovano je mnogo funkcija koje ga čine pristupačnom produkcijskom kamerom u bilo kojem mobilnom i multicamera proizvodnom okruženju.

Dual Native ISO tehnologija je koja premošćuje dva sklopa zasebnih nativnih ISO-a koji se koriste u modelima Panasonic Varicam za profesionalce. Uobičajeno je da se kod jednog nativnog ISO slikovnog senzora šum povećava s porastom osjetljivosti.

Ali, senzor slike u sistemu Dual Native ISO svodi generisanje šuma na minimum odabirom optimalnog sklopa za upotrebu u skladu s osjetljivošću prije obrade. Rezultat je snimanje uz maksimalnu visoku osjetljivost ISO 51200.

LUMIX BGH1 omogućava interno snimanje videa u formatu 4:2:0 i rezolucije 10 bita C4K/4K 60p/50p. Kamera snima video s posebnom gama-krivuljom kompatibilnom sa standardom ITU-R BT.2100, a sada među stilovima fotografisanja možete da odaberete i Hybrid Log Gamma (HLG). Dostupan je i način snimanja malom brzinom C4K/4K HEVC/H.265 za HLG.

Unaprijed je instaliran V-Log L s logaritamskom karakteristikom s 13 stepeni širokog dinamičkog raspona. Moguć je i 4K 4:2:2 10-bitni izlazni signal preko HDMI-ja. VFR (Variable Frame Rate, promjenjiva brzina prikaza) korisnicima omogućava da snimaju ubrzane/usporena videa u rezoluciji C4K/4K (60 slika/s, maksimalno 2,5x sporije u 24p) i FHD (240 slika/s, maksimalno 10x sporije u 24p). Minimalna brzina prikaza za videa brzog kretanja jest 2 slike/s.

 

Napredna tehnologija dubinskog učenja

 

LUMIX BGH1 sadrži i naprednu tehnologiju dubinskog učenja koja prepoznaje određene subjekte. Npr. ljude i životinje koje se brzo kreću, uključujući one iz rodova pasa, mačaka i ptica. Kad se radi o ljudima, osim prepoznavanja očiju, tehnologija prepoznavanja u stvarnom vremenu posebno prepoznaje i lice, tijelo i glavu te omogućuje još preciznije fokusiranje.

Fotoaparat nastavlja pratiti osobu subjekta čak i ako se on/ona brzo kreće, okreće leđa fotoaparatu, naginje glavu ili se udaljava od fotoaparata.

Okvir tijela načinjen je od slitine aluminijuma i magnezijuma da bi se postigla trajnost i mala masa.

LUMIX BGH1 kompaktna je i lagana kamera s „box“ kućištem i podrškom za tehnologiju Power over Ethernet+ (PoE+), koja se lako fizički i električno instališe.

Dostupna je kontrola maksimalno 12 kompleta kamera LUMIX BGH1 uz korišćenje Panasonic-ova softvera za PC LUMIX Tether for Multicam. S budućim ažuriranjima programske podrške doći će podrška za žični streaming preko IP-a (RTP/RTSP).

Osim priključka USB 3.1 Type-C, tu su i priključci 3G-SDI i HDMI Type-A koji se mogu koristiti istovremeno za izlaz.

Tu su i funkcije GenLock IN i Timecode IN/OUT koje omogućavaju sinkronizovano snimanje videa iz više uglova radi izgradnje skalabilnog sistema s vanjskim monitorima te fiksnim i zakretnim držačima drugih proizvođača.

LUMIX BGH1 opremljen je sa dva utora za kartice SD Card.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.