Kompanija Lush Cosmetics gasi svoje profile na Facebook-u, Instagramu, TikTok-u i Snapchat-u

 

Nakon otkrića zviždačice Haugen o negativnom uticaju Instagrama na mlade, a pogotovo na djevojčice, osim što su se brojni mediji raspisali o tome, ništa se konkretno nije dogodilo. Međutim, kompanija Lush Cosmetics je odlučila da ukaže na te probleme i negativan uticaj društvenih mreža na mentalno stanje ljudi.

Lush Cosmetics će zbog svega toga da od ovog petka ugasi svoje profile na Facebook-u, Instagramu, TikTok-u i Snapchat-u. Ova kompanija, koja je naročito popularna među mladima, generacijom Z i milenijalcima, već je prije dvije godine privremeno odustala od društvenih mreža ugasivši profile u Velikoj Britaniji.

Tada su rekli da su umorni od borbe s algoritmima i da žele direktno da razgovaraju sa svojim korisnicima.

Sada su razlozi odustajanja drugačiji i biće zanimljivo da se vidi hoće li i druge kompanije da krenu njihovim smjerom ili će Lush Cosmetics da ostane usamljen u svom potezu.

Prilikom najave da napuštaju društvene mreže naglasili su da rade proizvode koji pomažu ljudima da se opuste i obrate pažnju na sebe i svoje blagostanje. Po njima su društvene mreže postale upravo suprotno. Dizajnirane su tako da ljudi beskonačno skrolaju i time ih onemogućili da se odmore i isključe.

Lush Cosmetics ima više od milion pratilaca na Facebook-u i više od 659 hiljada na Instagramu, a duž cijelog svijeta ima više od 900 trgovina.

Kompanija će ipak da ostane na Twitter-u i YouTube-u. Na mreže koje je napustila vratiće se kada te platforme postanu bezbjednije okruženje za svoje korisnike. Pesimisti bi rekli – Nikada!

(CNN)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.