Master & Dynamic, priznato ime u vrhunskoj audio opremi, udružio se sa Neurableom kako bi predstavio MW75 Neuro slušalice, spajajući područja neuronauke i audio uživanja. Ove slušalice su dizajnirane s mogućnostima analize moždanih valova, s ciljem poboljšanja koncentracije i ublažavanja stresa. Povezana aplikacija pruža detaljne podatke i vizualne prikaze, bacajući svjetlo na trenutke vrhunske efikasnosti i skokove stresa tokom dana.

Nazvane MW75 Neuro, ove inovativne slušalice mogu autonomno utišati upozorenja, prebaciti se na način rada „ne ometaj“ i aktivirati svoju funkciju aktivnog poništavanja buke na osnovu mentalnog stanja korisnika. Najsavremenije komponente smještene su u plišanim jastučićima za uši, koji podsjećaju na vrhunske slušalice. Ispod haube, korisnici će pronaći drajvere od 40 mm od berilijuma koji obezbeđuju vrhunski kvalitet zvuka, četiri integrisana mikrofona za dinamičku kontrolu buke i robusno trajanje baterije od 28 sati kada je ANC u upotrebi.

Ulazak u oblast tehnologije interfejsa mozak-računar (BCI) označava značajan napredak u audio sektoru. Jonathan Levine, mozak iza Master & Dynamic-a, zamišlja ovaj proboj kao ključni trenutak u zvučnoj inovaciji, napominjući: „Upuštanje u senzor moždanih valova predstavlja transformativni korak za industriju. Oduševljeni smo što smo pionir ovoga s Neurableom.”

Predviđeno da se pojavi na policama u nijansama poput Onyx, Argent, Olive i Navy do prvog kvartala 2024. MW75 Neuro slušalice će se prodavati po cijeni od 649 dolara i možete ih kupiti na neurable zvaničnom sajtu.

Sa misijom da obogati harmoniju između posla i života i očara audiofile koji se bave tehnologijom, Master & Dynamic je spreman da revolucioniše slušni pejzaž sa ovim slušalicama koje reaguju na moždane talase.

(IT mixer)