Vijest o operativnom sistemu Windows 11 je o tome gdje Microsoft vidi računarstvo u narednih nekoliko godina, ali isto toliko je priča o usponu i padu Skype-a

 

Od preuzimanja za 8,5 milijardi dolara pre jedne decenije i pre pet godina kada je Skype bio veliko ime u internet pozivima i video zapisima, a Microsoft ga je napravio integrisanim u Windows 10.

Sada, nakon pandemijske godine u kojoj je više ljudi koristilo računar za glas i video nego ikad ranije, Skype-a nigdje nije bilo u prezentaciji ili materijalima za Windows 11.

Umjesto toga, Microsoft Teams dobija istaknuto mjesto na novoj traci zadataka poravnatoj prema centru i dubokoj integraciji u Windows. Sada, ako želite da koristite Skype, moraćete da ga pronađete u Microsoft Store-u kao i bilo koju drugu aplikaciju.

Portparol kompanije kaže za The Verge: „Skype više nije aplikacija za prijemno sanduče za nove uređaje koji rade pod operativnim sistemom Windows 11. Aplikacija Skype je dostupna za besplatno preuzimanje putem Microsoft Store-a.“

Možete da vidite koliko je naglo Skype pao tokom prošle godine kada razmislite koje će druge aplikacije Windows 11 uključiti u paket. Skype se pridružuje OneNote, Paint 3D i 3D Viewer, aplikacijama koje više neće biti isporučene sa OS-om.

(The Verge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.