Halo 6 se sada zove Halo Infinite. Microsoft nam je dao prvi kratak pogled na Halo Infinite na prošlogodišnjem E3, očekujemo da ćemo vidjeti mnogo više na E3 2019. On je nastavak priče Master Chief-a i nastavak Halo 5.

IT novinar Brad Sams, koji je prvi izvijestio o tome da će Halo: The Master Chief Collection stići na PC platformu (prije nego što je to bilo i zvanično objavljeno) sada je objavio nove zanimljive detalje iz Halo univerzuma.

Prema njegovim saznanjima, Microsoft će tokom E3 2019 gejming konferencije prikazati prvi gameplay za Halo Infinite.

Ovo ne predstavlja iznenađenje, jer se nakon prošlogodišnjih nagovještaja igre, očekivalo da ove godine bude prikazan sadržaj iz naslova.

The Master Chief ima novi izgled, takođe, oslanjajući se na istoriju serije – kaciga, naročito, nadogradnja njegovog oklopa u originalnom Halo-u.

Halo Infinite će se predstaviti u novom art stilu Spartha (Art Director, Nicolas Bouvier) koji crpi značajnu inspiraciju od najlegendarnijih i najstarijih dijelova Halo franšize i povratnih informacija od igrača, a sve to uz modernizaciju i iskorišćavanju pune snage Xbox One porodice.

Studio Boss Chris Lee je napisao u blogu. „Nova majstorska kaciga direktno prikazuje naš novi art stil.“

S druge strane, najbitnija je to da će Halo Infinite biti dostupan za PC platformu, posebno kada je u pitanju Microsoft (potvrđeno je za Windovs 10), koji obično svoje PC gaming ambicije prepušta drugim developerima.

PC je postao platforma izbora, na kojoj će biti prikazano ono što vizuelno nude i naredna Halo igra (gejmplej će biti prikazan uz pomoć Xbox One kontrolera).

Microsoft još nije spreman da otkrije Xbox naredne generacije, a istovremeno kompanija nije želela da novu igru demonstrira na sada već zasatrelom Xbox One hardveru.

(PC gamer)