Motorola je prošlog mjeseca predstavila Moto E20, ali znamo da se kompanija sprema za lansiranje Moto E40 jer su njegove specifikacije i slike službenog izgleda procurile na internet. Iako Motorola tek treba otkriti bilo šta o Moto E40, pametni telefon je naveden na web stranici eMAG-a rumunskog trgovca, koji potvrđuje ranije procurile slike i specifikacije, te otkriva i cijenu.

Moto E40 košta 779,99 RON (180 USD/160 EUR) i ima dvije opcije boja – rozu i sivu. Prodavač kaže da ga pokreće osmojezgarni procesor bez otkrivanja više detalja, ali znamo da će pametni telefon imati Unisoc T700 čip na čelu iz prethodnih curenja informacija.

E40 ima 4 GB RAM -a i 64 GB prostora za skladištenje i koristi Android 11 iz kutije. Međutim, raniji izvještaji tvrdili su da će pametni telefon pokrenuti Android 11 Go.

Pametni telefon ima 6.5″ HD+ IPS LCD displej sa osvježavanjem ekrana od 90Hz i rupom u sredini za selfi kameru od 8 megapiksela. Sa zadnje strane telefona imamo skener otiska prsta i trostruki sistem kamera, koji se sastoji od 48 megapiksela, makro od 2 megapiksela i 2MP jedinice dubine.

E40 je debljine 9,14 m, teži 198 grama i ima bateriju od 4000 mAh koja se puni preko USB-C priključka. Pametni telefon ne podržava 5G povezivanje, ali dobijate dual-SIM funkcionalnost. Dolazi i sa priključkom za slušalice od 3,5 mm.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.