Motorola je predstavila dva nova pametna telefona iz svoje ponude – Edge i Edge+

 

Motorola sa novom linijom Edge obilježava ponovni ulazak kompanije u flagship prostor s prvim 5G pametnim telefonima.

 

Edge+

 

Motorola Edge+ dolazi sa zakrivljenim AMOLED ekranom FHD + rezolucije veličine 6,7″. Ekran ima stopu osvježavanja od 90 Hz. U gornjem lijevom uglu ekrana nalazi se selfie kamera od 25 MP. Skener otiska prsta se nalazi ispod ekrana.

Na zadnjoj strani telefona Edge+ ima tri kamere. Glavna dolazi sa 108 MP f/1.8. Pored nje, tu je još i kombinacija ultraširoke kamere i makro kamere od 16 MP f/2.2, te telefoto objektiva od 8 MP f/2.4 sa OIS-om i 3x optičkim povećanjem.

Motorola Edge+ dolazi sa čipsetom američke kompanije Qualcomm – Snapdragonom 865 koji ima integrisan 5G modem. Ima 12 GB radne memorije (RAM-a) i 256 GB za skladište podataka. Operativni sistem je Android 10.

Baterija je od 5000 mAh. Telefon dolazi sa podrškom za brzo punjenje od 18 W i podrškom za bežično punjenje od 15 W. Telefon posjeduje i 3.5 mm priključak za slušalice ali i stereo zvučnike.

Cijena Edge+ telefona je 1199 evra.

 

Edge

 

Motorola Edge pripada višoj srednjoj klasi uređaja, a pokreće ga Snapdragonom 765 i takođe ima mogućnost 5G povezanosti. Dolazi sa 6 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB za skladištenje podataka. Ima mogućnost da se proširi sa microSD karticom. Isti je operativni sistem – Android 10.

Ekran dolazi iste veličine i sa stopom osvježavanja kao i kod Edge+. Selfie kamera je takođe od 25 MP.Na zadnjoj strani se nalazi glavna kamera od 64 MP, a pored nje tu su i ultraširoka kamera od 16 MP i telefoto senzor od 8 MP, te ToF senzor.

Baterija je nešto manjeg kapaciteta i iznosi 4500 mAh. Dolazi sa podrškom za brzo punjenje od 18 W, ali nema podrške za bežično punjenje. Edge, kao i njegov jači model, dolazi sa stereo zvučnicima i 3.5 mm priključkom za slušalice.

Cijena Motorola Edge telefona je 599 evra.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.