MSI je predstavio svoju najnoviju inovaciju u monitorima za igre, MPG 341CQPX. Ovaj najsavremeniji QD-OLED zakrivljeni ekran ima impresivnu stopu osvježavanja od 240Hz i zakrivljenost od 1800R, postavljajući novi standard u imerzivnom iskustvu igranja.

Nadovezujući se na uspjeh svog prethodnika, MAG 341CQP, koji je imao brzinu osvježavanja od 175 Hz, MPG 341CQPX predstavlja značajan napredak u tehnologiji prikaza. Prema insajderima iz industrije kao što je TFT Central, očekuje se da će ovaj model koristiti Samsungov QD-OLED panel „Gen 2.5“, nudeći poboljšane organske materijale i raspored piksela za vrhunski kvalitet slike.

MSI MPG 341CQPX naprijed

Monitor ima prostrani ekran od 34 inča sa omjerom širine i visine 21:9, koji daje rezoluciju od 3440 x 1440. Uz munjevito vrijeme odziva od 0,02 ms GtG i omjer kontrasta od 1.500.000:1, vizualni prikazi se prikazuju sa izuzetnom jasnoćom i dubina. Osim toga, podržava standardni dinamički raspon (SDR) svjetlinu od 250 nita i maksimalnu svjetlinu visokog dinamičkog raspona (HDR) od 1000 nita, osiguravajući živopisne i realistične boje.

MSI MPG 341CQPX pozadi

Igrači će cijeniti besprijekornu i prilagodljivu igru ​​koju omogućava podrška monitora za tehnologiju brzine osvježavanja od 240 Hz i varijabilne brzine osvježavanja (VRR) i Nvidia i AMD. Mogućnosti povezivanja obiluju, uključujući DisplayPort 1.4 sa podrškom za kompresiju strujnog prikaza (DSC), dva HDMI 2.1 porta sposobna za 4K rezoluciju na 120Hz i USB-C port sa 98W napajanjem (PD) za punjenje. Više USB portova je takođe dostupno za prenos podataka, a monitor nudi funkcionalnost tastature, videa, miša (KVM) za dodatnu svestranost.

Kako bi riješio zabrinutost oko izgaranja OLED ekrana, MSI je ugradio OLED Care 2.0 u monitor, pružajući bezbrižnost trogodišnjom garancijom na takve kvarove. Iako detalji o cijenama i datumu izlaska tek treba biti objavljeni, prethodni model, MAG 341CQP, bio je u Kini po cijeni od oko 775 USD. Sa svojim impresivnim specifikacijama i naprednim karakteristikama, MPG 341CQPX je spreman da redefiniše standarde monitora za igre.