Odijelo Johna Travolte iz filma Pulp Fiction, daska za surfanje Patricka Swayzeja iz Paklenog talasa i svjetlosni mač Liama ​​Neesona iz Fantomske prijetnje ponudiće se na velikoj aukciji predmeta iz kultnih holivudskih filmova koja će se ove sedmice održati na Beverly Hillsu.

Ukupno će u četvrtak i petak na aukciji aukcijske kuće Julien’s Auctions iz Los Angelesa biti ponuđeno više od 1200 predmeta korištenih u Betmenu, Povratku u budućnost, filmovima o Hariju Poteru i Džejmsu Bondu i u Igri prijestola, a među lotovima povezanim s kultnim filmovima i slavnim osobama naći će se i odjeća Marilyn Monroe, Brucea Willisa i Keanu Reevesa.

Organizatori smatraju da će najviše interesa pobuditi crno odijelo Perryja Ellisa koje je nosio John Travolta u filmu Pulp Fiction, svjetlosni mač Liama ​​Neesona iz filma Ratovi zvijezda: Fantomska prijetnja i poznati žuti kombinezon Brucea Leeja (koji nije nosio sam glumac nego njegov kaskader u filmu Igre smrti) te njegove crne nunčake izrađene po mjeri.

Vrijednost svakog od nabrojanih predmeta procijenjena je na 20.000 do 40.000 dolara.

Odjeća koju je nosio Arnold Schwarzenegger u Terminatoru 2 – bajkerska jakna i kožne hlače, procijenjena je na 20.000 do 30.000 dolara.

Osim za čarobne štapiće kojima su rukovali razni likovi iz filmova o Harryju Potteru, ljubitelji akcionih filmova na aukciji će se moći nadmetati za kupovinu oružja što ga je koristio Bruce Willis u ulozi Johna McClanea u sagi Umri muški ili onoga koje je koristio Keanu Reeves na snimanju filma John Wick.

Obožavatelji velikih holivudskih glumica imat će priliku nabaviti brojne osobne predmete koji su nekoć pripadali nezaboravnoj Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor i Doris Day, a na aukciji će biti ponuđeno i zlatno laso koje je koristila Gal Gadot u filmu Wonder Woman.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.