Globalna pandemija uticala je i na Dark Web, na kojem su se počele prodavati zaista bizarne stvari – među njima je i navodna krv oporavljenih od virusa korona!

Cijena je „prava sitnica“, oko 16.000 američkih dolara. Naravno, nejasno je šta bi sve s tim mogli učiniti.

Kao što nije jasno ni kako se uopšte može dokazati da je osoba čija se krv prodaje zaista preboljela bolest odgovornu za postavljanje više od četiri milijarde ljudi svijeta u izolaciju.

Istovremeno, ono što je interesantno u ovom istraživanju Dark Weba od strane Atlas VPN-a jeste da se tamo može naručiti ubistvo za pet hiljada dolara. Cijena je to koja se postojano održava, bez obzira na pandemiju i krizu koju je izazvala.

Zato se odrazila na još neke detalje, kao lažna cjepiva i navodne ljekove za virus korona. Oni se nude u raznim kombinacijama, po raznim cijenama i takođe je nejasno ko bi to uopšte htio kupiti. Ali, ako se nudi, moguće da postoje zainteresovani kupci.

Ono što kupac dobije kada kupi krv oporavljenih od korona virusa jest plazma oporavljenog pacijenta, koja se potom ubrizgava u zaraženu osobu. Tako nešto spominjalo se kao način tretiranja pacijenata u Južnoj Koreji. Naravno, uz mnogo „ali“.

Naime, tamošnji naučnici su utvrdili da je pacijente oboljele od virusa korona moguće liječiti plazmom pacijenata koji su svladali tu bolest, a koja sadrži potencijalno korisna antitijela.

(Nezavisne / Ictbusiness.info)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.