Microsoft najavio beta verziju One Outlook aplikacije za Windows, koja nam daje dobar uvid u to kakve funkcije možemo da očekujemo

 

Prije desetak dana procurile su prve fotografije One Outlooka, nove aplikacije za e-mail, kreirane od strane Windows-a.

Prema Microsoft-ovoj najavi, One Outlook dobija mnogo novih funkcija, pored dizajnerskih promjena. Prije svega, ova aplikacija integrisaće se sa Loop-om, Microsoft-ovim sistemom za ankete, liste zadataka itd.

Tu je i novi sistem za prilaganje fajlova. Tako ako imate nešto sačuvano na Microsoftovom nalogu, možete ukucati simbol „@“, a zatim i naziv datoteke, nakon čega ćete dobiti listu odgovarajućih datoteka koje možete priložiti u mejl.

Takođe, Microsoft je dodao nekoliko novih funkcija kalendara i obaveza. Tako ćete moći da privučete željene mejlove na panel i razvrstate ih u obaveze ili događaje u kalendaru, ako želite da odredite vreme za odgovaranje na određeni mejl.

Tu je i mogućnost „pinovanja“ (pin) određenih mejlova kako bi vam oni ostali u fokusu, ako niste u prilici da ih odmah pročitate i eventualno na njih odgovorite.

Microsoft takođe pominje i mnogo drugih funkcija. Tako, na primjer, kada odgovarate na poziv iz kalendara, možete odrediti dali ćete određenom događaju prisustvovati fizički ili virtuelno, tu je funkcija čišćenja inbox-a Sweeb koja je takođe uključena u aplikaciju.

Sam Outlook će „pinovati“ mejlove koje smatra važnim, kako ih ne biste propustili. Kompletnu listu funkcija, zajedno sa fotografijama i opisima, možete videti na Microsoft-ovoj veb stranici.

Potrebno je još jednom naglasiti da se radi o beta verziji, što znači da je moguće da Microsoft doda još neke funkcije u stabilnu verziju.

(insider.office.com)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.