Još 2017. godine tvorac Peaky Blinders-a Steven Knight razmišljao je o dovođenju BBC-jeve gangsterske serije na veliko platno, a sad je potvrdio da će Peaky Blinders završiti cjelovečernjim filmom nakon nadolazeće posljednje sezone.

„COVID nam je promijenio planove. Ali mogu reći da je moj plan od početka bio da Blinderse završim filmom“, rekao je Knight za Deadline. „To će se dogoditi.“

Vijest dolazi nakon što je Knight objavio da će saga o usponu bande iz Birminghama završiti nakon šeste sezone. „Nakon odgođene produkcije zbog pandemije, obitelj se našla u velikoj opasnosti i ulozi nikad nisu bili veći“, izjavio je.

„Vjerujem da će ovo biti najbolja sezona i siguran sam da će se svidjeti našim nevjerovatnim fanovima. I dok serija dolazi kraju, priča će se nastaviti u drugoj formi“, dodao je. Ranije je najavio mogućnost sedme sezone, međutim zbog pandemije ona se vjerojatno neće snimiti, već će serija dobiti kraj u filmu.

Inače, peta sezona serije završila je u totalnom haosu, ali nećemo otkrivati spoilere. Bez otkrivanja detalja, izvršna producentica Caryn Mandabach takođe je rekla kako će posljednja sezona biti najbolja, a fanovi sa svih strana svijeta ne mogu je dočekati.

(Index.hr)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.