Kada se  pokrene „NASA Plus“ striming platforma, svi sadržaji bi trebalo da budu dostupni korisnicima na jednom mjestu

 

Savezna svemirska agencija najavljuje novu striming platformu „NASA Plus“ koja će svemirski sadržaj da donese na televizore i mobilne uređaje posvuda. I što je najbolje od svega, NASA kaže da će biti „bez reklama, besplatno i prilagođeno porodici„.

„Naša vizija je da inspirišemo čovječanstvo kroz jedinstveno NASA web iskustvo svjetske klase“, rekao je Džef Siton, glavni službenik za informacije u sjedištu agencije u Vašingtonu.

„Modernizacija naših glavnih web lokacija sa tehnološkog stanovišta i pojednostavljenje načina na koji javnost koristi naš sadržaj na mreži su ključni prvi koraci u tome da informacije naše agencije budu pristupačnije i vidljivije“, dodao je Siton.

Iz NASA-e tvrde da će novo web iskustvo služiti kao rastuća baza podataka za informacije o misijama i istraživanjima agencije, klimatskim podacima i drugim događajima u vezi sa NASA-om. Nakon pokretanja striming platforme, svi sadržaji bi trebalo da budu dostupni korisnicima na jednom mjestu.

„Agencija nastoji da bolje ispriča priče o tome kako NASA istražuje nepoznato i da se poveže se sa više ljudi transformirajući svoju digitalnu prisutnost“, izjavio je Mark Etkind, NASA-in pomoćni administrator za komunikacije.

Kroz uslugu striminga bez reklama, besplatnog plaćanja i sadržaja prilagođenog sadržaju za najmlađe gledaoce, korisnici će dobiti pristup strimingu uživo i pogledima NASA misija kroz kolekcije originalnih video serija, uključujući nekoliko novih serija.

Nakon zvaničnog lansiranja NASA Plus će biti integrisan u nadograđenu NASA aplikaciju dostupnu na iOS-u i Androidu. Aplikacija će takođe biti dostupna na uređajima za striming kao što su Apple TV, Roku i Fire TV.

(IT mixer)