Francuski novinari tvrde da su Sony PS5 konzole prije puštanja u prodaju bile tiše u odnosu na one koje su se našle u zvaničnoj prodaji

 

Neke PS5 konzole su jednostavno tiše od drugih iako se Sony hvalio, prije nego što je konzola izašla, tihom prirodom konzole.

Izgleda da se Sony nije posvetio podjednako kreiranju svih konzola. Mane konzola nove generacije se otkrivaju kako sve više kupaca ima priliku da udomi jedno od ovih čuda tehnlogije.

Francuski novinari iz Les Numeriques tvrde da su otkrili nekoliko primjetnih razlika u načinu rada dva različita modela konzole.

Novinari su prvo dobili verziju za pisanje recenzija nekoliko dana prije nego što je zvanično trebala da izađe konzola.

Testeri su zaista bili impresionirani koliko je aparat tih, ali kada su dobili drugu konzolu koja je zvanično puštena u prodaju (iako skoro niko ne može da dođe do nje) odmah su primjetili razliku. Radoznali vlasnici su uspjeli da rastave obe konzole i zaista vidjeli da se ventilatori razlikuju.

Korisnici su počeli sa ozbiljnim testovima i zapazili da gustina i oblik lopatica na ventilatorima je drugačija.

Sony je pokušao da koristi dva različita ventilatora da bi postigao isti cilj, međutim mjerač decibela je pokazao da je verzija koja je došla prije lansiranja definitivno tiša.

Francuzi su testirali za svaki slučaj pet konzola i među njima su dobili takođe mješovite rezultate. Razlika nije velika da bi se previše uzbuđivali, ali postavlja se pitanje, da li postoje kompanije u gejmingu koje mogu da kreiraju proizvod koji su obećali?

Slike dva ventilatora pogledajte ispod.

Sony PS5 kozola - ventilatori

(play.co.rs)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.