Hrvatska IT kompanija Nephos iz Zagreba je objavila da zbog cilja jačanja regionalne prisutnosti otvara kancelariju u Republici Srbiji, tačnije u Beogradu

 

Nephos će, osim širenja poslovanja, otvaranjem nove kancelarije u Beogradu omogućiti privlačenje talenata iz sektora, čime se obezbjeđuju nova radna mjesta, ali i povećava informacijsko-tehnološki kapital regije.

„Naš je posao specifičan i zahtijeva kvalitetan kadar kako na području Hrvatske tako i regije, jer se veliki dio naših korisnika nalazi u inostranstvu“, istakao je direktor kancelarije u Srbiji, Tomislav Tipurić.

„To što Nephos otvara kancelariju u Beogradu, Srbiji je logičan korak u procesu ostvarivanja dugoročne strategije širenja poslovanja jačanjem regionalne prisutnosti. Novo tržište omogućiće nam još bolju podršku postojećoj zajednici Nephos-ovih partnera i korisnika, ali i obezbjediti njezino širenje i rast. Pored toga, ovaj potez omogućuje nam i proširenje vlastitog tima vrhunskim profesionalcima koji dijele našu strast prema tehnologiji i inovacijama“, dodao je Tomislav Tipurić, inače uz Bojana Hadžisejdića i Krešimira Filipovića suosnivač Nephos-a.

Kompanija inače pomaže partnerima i korisnicima da usvoje digitalnu transformaciju kao podlogu za rast i povećanje konkurentnosti na tržištu.

U radu se oslanja na Cloud platforme kao što su Microsoft Azure, Microsoft/Office 365, Google Cloud Platform i Amazon Web Services i vlastiti portfelj usluga za razvoj novih poslovnih modela i rješenja s visokom dodanom vrijednošću.

Nephos-ove usluge usmjerene su na brže ostvarivanje poslovnih ciljeva korisnika, a omogućuju im da dobiju najviše od njihovih informacijsko-tehnoloških ulaganja.

Nephosovi klijenti mogu se osloniti na znanje stručnjaka koji su u stanju razumjeti njihove strateške ciljeve kao i svjetske tehnološke trendove.

(Nephos)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.