Netflix je već bio najavio da će se upustiti u tržište video-igara, a sada su to i učinili, pa ako već imate Netflix na njemu možete igrati i igre

 

Netflix je predstavio svoje prve video igre za pametne telefone koje će na startu biti dostupne za Android korisnike iz cijelog svijeta, saopšteno je na blogu kompanije.

Ove sedmice, za Netflix Android korisnike je dostupan novi update, koji uključuje igre.

Netflix igre mogu se preuzeti preko Google Play-a, a za njihovo pokretanje morate imati pretplatu na Netflix. Ako koristite mobilnu aplikaciju, igre je moguće birati i pokretati iz posebnog reda.

Ako otvorite Netflix na svom telefonu i ne vidite sekciju za igre, ažurirajte aplikaciju i pričekajte jer bi se igre trebale naći na svim Android telefonima.

Za početak će biti moguće igrati pet igara: Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Card Blast, Teeter Up i Shooting Hoops.

Iako trenutni izbor igara ne zvuči baš posebno, valja voditi računa da je Netflix kupio vlasnike Oxenfree-ja. To znači da bismo uskoro mogli vidjeti ambicioznije naslove od Shootihg Hoopsa.

 

Nema reklama niti dodatnih kupovina

 

Još je zanimljivije to da u igrama nema reklama niti ikakvih dodatnih kupovina. Na iOS-u, igre će da stignu u narednom periodu (nije objavljeno kada). Neke igre na Netflix-u će biti online, a druge ćete moći da preuzmete na svoje telefone i da igrate i bez pristupa Internetu.

Čak iako koristite nečiji tuđi Netflix račun i imate napravljen korisnički profil u njemu, Netflix igre su uračunate i moći ćete ih do mile volje da preuzimate. To je liberalan start za Netflix, ali i ujedno i novi način da privuku korisnike na svoj servis.

„Iako je ovo početak dugog putovanja, uzbuđeni smo što možemo da pružimo iskustvo igranja koje se razlikuje od onoga što je trenutno dostupno – ekskluzivne mobilne igre bez oglasa, bez plaćanja unutar aplikacije, uključene u vašu pretplatu na Netflixu“, saopštio je Netflix.

Prve dostupne igre imaju relativno jednostavnu grafiku i lako ih je igrati, ali iz Netflixa dodaju da s vremenom planiraju da kreiraju igre za sve vrste igrača.

Kao što je ranije istaknuto, ovonedeljno ažuriranje Netflix aplikacije videće se samo na Android uređajima, dok se nadogradnja za iOS uređaje, odnosno Apple, planira u narednim mjesecima.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.