Da li to Netflix pravi razdor između Android-a i iOS-a? Uveo novu funkciju za Android, ali ne i za iOS

 

Korisnicima Android verzije 7.64 ili novije uvedena je nova funkcija čime je omogućeno da gledaju video u mobilnoj aplikaciji Netflix, čak i ako taj video nije završio sa preuzimanjem na uređaj.

Post u novinskoj redakciji kompanije koji najavljuje novu funkciju kaže da je namijenjen vremenima kada „nepouzdani Wi-Fi ili isticanje plana za prenos podataka“ spriječava da se video u potpunosti preuzme.

Ukoliko ste pokušali da preuzmete film sa Wi-Fi-ja na aerodromu prije leta, ali ste prešli samo 80 procenata prije nego što ste morali da se ukrcate, sada možete bar da gledate dio filma dok čekate priliku da završi preuzimanje. Kada ponovo uspostavite pouzdanu vezu, preuzimanje može da se nastavi tamo gdje je stalo, čak i ako ste u međuvremenu počeli da gledate video.

Djelimično preuzete video zapise naći ćete na istoj kartici za preuzimanje kao i sve potpuno preuzete datoteke.

Funkcija je trenutno dostupna samo na Android uređajima, ali Netflix VP za inovaciju proizvoda Keela Robison piše da će kompanija „početi testiranje na iOS-u u narednim mjesecima“. Funkcija preuzimanja nikada nije bila dostupna na web lokaciji za računare, a to i dalje ostaje slučaj.

Ovo nije prvi put da Android dobija prvi pristup funkciji mobilne aplikacije Netflix.

Kada je predstavio „Smart Downloads“ nekoliko godina nakon objavljivanja osnovne funkcije preuzimanja, taj dodatak bi izbrisao TV epizodu nakon što ste je pogledali i automatski preuzeli sljedeću.

Do iOS-a je ta funkcija došla mnogo kasnije. Uz to, na iOS kasni i mogućnost „Preuzimanja za vas“, koja automatski preuzima sadržaj koji preporučuje Netflix na osnovu vašeg prethodnog gledanja. Preuzimanja za vas i dalje su dostupna samo na Androidu, ali Netflix kaže da će uskoro započeti testiranje funkcije i na iOS-u.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.