Tokom godina Netflix kontinuirano povećava cijenu svojih planova, a ako ste trenutno pretplaćeni, možda će vas interesovati nove cijene koje će stupiti na snagu. Međutim, ovo poskupljenje primjenjivat će se samo na standardne i premium pretplate Netflixa, dok je osnovni plan isti.

Prema Netflixu, poskupiće Standardni plan, koji nudi HD streaming i omogućava istovremeno streaming na najviše dva uređaja, sada će koštati 14 dolara mjesečno. Ovo je povećanje od 1 dolar u odnosu na ranije. Što se tiče Premium plana, koji omogućava do četiri uređaja odjednom, a također emitira i UHD, to će sada koštati 18 dolara mjesečno, što je rast od 2 dolara u odnosu na ranije.

Kao što smo rekli, osnovni plan ostaje isti sa 9 dolara mjesečno, što je ograničeno na samo jedan uređaj i ne nudi strimove u HD ili većoj verziji. Osvrćući se na Netflixove cijene tokom godina, bilo je to prije otprilike pet godina kada je Netflixov standardni plan koštao 10 dolara, što u osnovi znači da je kompanija povećavala svoju cijenu za oko jedan dolar godišnje.

Da budemo pošteni, Netflix ulaže velika sredstva u proizvodnju originalnog sadržaja poput TV serija i filmova kako bi se bolje takmičio s naletom streaming usluga koje danas gledamo na tržištu.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.