Najnovije New World ažuriranje dodaje više ograničenja karakterima ispod nivoa 10 u nastojanju da se bore protiv prodavaca zlata.

Najnovije ažuriranje New World-a popravilo je probleme vezane za dupliciranje predmeta i zlata, dok je takođe uvelo nova ograničenja za likove nižeg nivoa i nove račune u nastojanju da se iskorijene nezavisni prodavci zlata.

Bila je ovo teška sedmica za ekonomiju Novog svijeta koja je u potpunosti vođena igračima. Svi oblici trgovanja bogatstvom nedavno su onemogućeni na cijeli dan zbog „eksploita“ u kojima su igrači umnožavali novac i predmete. Ažuriranje 1.0.5 je zakrpilo ​​te eksploatacije, a također je popravilo problem koji se vrti oko dupliranja zlata na projektima teritorija koji je uveden nakon onemogućavanja trgovanja u igrici.

Programer Amazon Game Studios sada okreće svoje oko ka suzbijanju „gold trejdera“. Trenutno su mnogi MMORPG prozori za ćaskanje uglavnom ispunjeni reklamama trećih strana za prodaju zlata. Nova ograničenja bi trebala pomoći u smanjenju takve vrste neželjene pošte u budućnosti. Igrači ispod nivoa 10 ili čiji je račun star manje od 72 sata neće moći trgovati sa drugim igračima ili prenositi novac. Igrači također neće moći koristiti trgovačko mjesto u igrici (verzija aukcijske kuće u Novom svijetu) dok ne završe zadatak „Introduction to Trading Post“. Zlatne nagrade iz nekih ranih zadataka su smanjene i premještene na kasnije u glavnoj liniji zadataka, kako bi se spriječilo da novi računi lako prave zlato.

 

Ažuriranje donosi i druge promjene

 

Višestruke ispravke grešaka stigle su u PvP Outpost Rush način igre, a cijena poštovanja vještina ovladavanja oružjem i atributa karaktera je znatno smanjena. „Life Staff“ je dakođe doživio promjene, pri čemu su neki talenti usmjereni na područje djelovanja oružja prilagođeni ili uklonjeni.

Lansiranje New World-a je dovelo do velikog broja čekanja i velikog broja istovremenih igrača, ali stvari su se sada uglavnom stabilizovale. Amazon nudi besplatne transfere likova za igrače koji su možda kreirali lik na serveru sa nižom populacijom kako bi izbjegli vrijeme čekanja u redu, iako su ti transferi, suprotno onome što je Amazon prvobitno obećao, zaključan region.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.