Fotorealizam u igrama je nešto o čemu mnogi od nas sanjaju od malena, još iz doba starih CRT monitora, a izgleda da je budućnost stigla sa jezivo realističnim naslovom zvanim Unrecord.

Develper Drama je upravo objavio prvi zvanični gejmplej trejler za njihov predstojeći Unreal Engine 5 body-cam FPS, Unrecord.

Unrecord je taktička pucačina u kojoj igrači mogu očekivati impresivno i narativno iskustvo. Igra će sadržati složene dijaloge, inovativnu mehaniku igranja, teške moralne dileme i jedinstven sistem pucanja.

U ovoj igri, igrači će morati da istraže nekoliko krivičnih slučajeva i da se suoče sa raznolikom postavom likova. Zaplet i prezentacija igre biće centralni za iskustvo igranja, a igrači mogu očekivati i brojne obrte zapleta.

Najveća karakteristika Unrecord-a je njegov pogled na kameru. Igra će ponuditi sistem slobodnog ciljanja sa autentičnim ADS-ima i neograničenim pokretima ruku.

Ono što je nevjerovatno u čitavoj ovoj priči je da je trejler ispod zapravo gejmplej trejler, a ne sinematik, što je dobar deo publike navelo da posumnjaju u legitimitet snimka gejmpleja. Međutim, predstavnik studija Drama, Aleksandar Spindler je u tvitu na ovom linku objavio takozvani noclip video u kojem se očigledno vidi da je igra unutar Unreal Engine programa. Pri kraju, developer preuzima kontrolu nad karakterom i kreće se kroz nivo što potvrđuje da će igra stvarno ovako izgledati.

Studio Drama je koristio napredne tehnologije koje Unreal Engine 5 nosi sa sobom kako bi kreirao hiperrealistična okruženja, poput fotogrametrije i konverzije pravih slika u 3D digitalne teksture. Tu je naravno i ray-tracing, uz ostale efekte koje smo vidjeli sa prvim Unreal 5 demoom, za koji smo očekivali da će postati igriva realnost tek za nekoliko godina.

(PlayZine)