HMD Global najavio je izlazak Android 10 ažuriranja za Nokia 7.2 telefon. Ovaj telefon objavljen je prošlog septembra, a radi na Android 9 Pie.

Iako je, kao i većina drugih Nokia, dio Android One programa koji bi u teoriji trebao osigurati brze nadogradnje Android OS-a, to očito ne funkcioniše kako bi trebalo. Android 10 je već otvoren više od šest meseci, a bezbroj drugih mobilnih uređaja koji nisu dio Android One programa ažurirano je na ovu verziju.

U svakom slučaju, nazovimo to „bolje ikad nego nikad“. Predstavnici HMD-a očigledno su odgodili akcije zbog pandemije koronavirusa, a kompanija je to samo najavila početkom ovog mjeseca.

Android 10 ažuriranje za Nokia 7.2 smartfon ima softversku verziju 2.250, a s obzirom na to da je to gotovo dionica, prilično dobijate sve što je Google spakovao u Android 10 prošle godine. Tamni režim širom sistema, pametni odgovor, navigacija gestom preko cijelog displeja, ​​dodatne kontrole privatnosti i lokacije, takve stvari. Imat ćete i sigurnosnu zakrpu za mart 2020. godine.

Kao i obično, ažuriranja idu u fazama, tako da će možda trebati nekoliko dana da vaš uređaj Nokia 7.2 stigne do obaveštenja o ažuriranju. U međuvremenu, ako ste nestrpljivi evo savjet, možete jednostavno otići u settings/podešavanja i ručno provjeriti. Ne može škoditi ako pokušate.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.