HMD Global je danas predstavio Nokia T10 tablet – 8” uređaj sa početnim hardverom i kako obećavaju, tri godine ažuriranja. Pokreće ga Unisoc čipset i dolazi u LTE i Wi-Fi verzijama.

Nokia T10 radi na Unisoc T606 koji ima octa-core CPU. Ima 2x Cortex-A75 jedinice za performanse i 6x Cortex A-55 za efikasnost. RAM memorije je 3GB ili 4GB, a skladište je 32GB ili 64GB sa opcijom daljeg proširenja kroz hibridni microSD slot.

Na poleđini tableta se nalazi jedna kamera – 8MP senzor sa AF i LED blicem, dok prednja kamera ima senzor od 2MP.

LCD ekran od 8” modela Nokia T10 ima rezoluciju od 1280 x 800 piksela i sertifikovan je za Netflix HD. Ostale karakteristike uključuju 3,5 mm audio priključak, dual-band Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, a verzije sa LTE također imaju senzor blizine.

Kapacitet baterije je 5.250 mAh, ali brzina punjenja je ograničena na snagu od 10W. Barem dobijete USB-C port za to.

Tablet Nokia T10
Tablet Nokia T10

Postoje stereo zvučnici sa OZO reprodukcijom, a Nokia T10 se takođe može koristiti kao drugi ekran kao proširenje ekrana računara kako bi se povećala produktivnost.

HMD Global je uspio opremiti Nokia T10 Androidom 12 iz kutije, kao i nekim funkcijama kao što su Google Kids Space i Entertainment Space. Izbor boja je samo jedan – Ocean Blue, a neka tržišta dobijaju i prozirno plastično kućište u maloprodajnoj kutiji.

Cijena tableta će biti 159 evra za model od 3/32 GB samo za Wi-Fi. Prodaja počinje u avgustu.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.