Prema nezvaničnim informacijama koje su procurile, Notepad u Windows-u 11 će izgleda dobiti tabove

 

Da Notepad dobija tabove pojavilo se na Twitteru, a okačio ju je jedan od Microsoft product manager-a. Međutim, samo nekoliko minuta kasnije, tweet je obrisan.

Screenshot koji je postavljen uz poruku pokazuje dva taba i ukazuje da je u pitanju interno testiranje, koje bi moglo da postane dostupno Windows Insider-ima, u nekoj bližoj budućnosti.

notepad tab

Dodavanje tabova omogućava znatno veću fleksibilnost i efikasnost u radu. Stoga je Microsoft već dodao tu opciju u Windows 11 File Explorer-u, čime je znatno smanjio „žongliranje“ između više otvorenih prozora prilikom kopiranja fajlova. Interesantno je da je još prije nekoliko godina testirana varijanta File Explorer-a sa tabovima na Windows 10 OS-u, ali je ona iz nama nepoznatih razloga bila odbačena i napuštena.

Inače, prva verzija Notepad-a pojavila se još 1983. godine, u MS-DOS okruženju. Od tada, ako se izuzme „face-lifting“ i prilagođavanje novim grafičkim interfejsima, ova aplikacija gotovo da nije funkcionalno unapređivana. Pri tome, ona je i dalje veoma često upotrebljavana, pa se nadamo da će mogućnost rada sa tabovima, uskoro postati deo zvaničnog Notepad-a.

(Engadget)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.