Tehnološki div Google je pooštrio pravila za Play Store uvođenjem direktiva koje sprečavaju podsticanje ‘kompenzovanih seksualnih veza’

 

Nova pravila od 1. septembra više neće dozvoljavati u Google Play Store-u aplikacije za „Sugar dating“, odnosno aplikacije za sponzoruše.

Google je zabranu uveo zajedno s promjenama pravila na platformi Play Store. Vijest o ovoj izmjeni stiže od Android Police-a koji potvrđuju da tehnološki div zabranjuje distribuciju aplikacija vezanih uz ‘kompenzovanih seksualnih veza’. Druge promjene uključuju lov na neaktivne developerske račune.

Odnosi „Sugar dating“ uglavnom uključuju starije i bogatije pojedince koji izlaze sa mlađim djevojkama koje obasipaju poklonima. Android Police naglašava da Play Store vrvi aplikacijama koje služe pronalaženju ‘sponzora’ i ‘sponzoruša’.

Nijedna od aplikacija direktno ne nalaže da bi starije osobe mlađim ženama trebali platiti za njihovu pažnju, ali mnogi naglašavaju da oni moraju biti bogati.

Pravila za Play Store već zabranjuju aplikacije koje podstiču ‘usluge koje se mogu interpretirati kao nuđenje seksualnog čina u zamjenu za kompenzaciju’. Ažurirana verzija pravila definiciju proširuje na ‘kompenzovane spojeve ili aranžmane seksualne prirode u kojima se od jedne stranke očekuje novčana nadoknada, pokloni ili finansijska podrška drugoj stranci’.

Nikom nije jasno zašto kompanija baš sad uvodi pooštrena pravila. Ipak bi trebalo da se naglasi da ona dolaze u sklopu borbe protiv online seksualnih usluga na platormama nakon uvođenja FOSTA-SESTA legislature iz 2018. godine u kojoj su otklonjene zaštite za sadržaje koji ‘promovišu ili podstiču prostituciju’.

(The Verge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.