Nova verzija aplikacije WhatsApp za Windows operativne sisteme više ne zahtjeva telefonsku vezu za slanje, primanje i sinhronizaciju poruka

 

Ažuriranje na zvaničnoj web stranici WhatsApp-a otkriva da je osvježena Windows aplikacija izašla iz beta verzije i da je dostupna za preuzimanje u Microsoft Store-u.

Ranije su korisnici Windows-a morali da preuzmu WhatsApp-ovu desktop aplikaciju ili pristupe usluzi za razmjenu poruka iz svojih web pregledača. Nova aplikacija je sada postala izvorna na Windovs operativnom sistemu, što bi, kako objašnjava VhatsApp, trebalo da učini aplikaciju bržom i brzijom.

Redizajnirani WhatsApp za Windows ima nešto čistiji interfejs u ​​odnosu na prethodnu verziju aplikacije, ali nije značajno promijenio izgled. Najveća promjena je ta što korisnici više ne moraju da drže svoj telefon povezan na mrežu da bi sinhronizovali poruke između svog telefona i desktop verzije aplikacije.

Ali postoje dobre vijesti i za korisnike Apple računara, jer WhatsApp kaže da trenutno radi i na matičnoj macOS aplikaciji.

WhatsApp vam sada omogućava da povežete do četiri uređaja sa svojim WhatsApp nalogom bez potrebe za telefonom, uz održavanje end-to-end enkripcije.

U aprilu, VABetaInfo je otkrio snimak ekrana beta verzije WhatsApp-a na Androidu koji je pokazao da bi platforma uskoro mogla da doda podršku za više tablet uređaja. Trenutno, WhatsApp vam omogućava samo da povežete računar sa svojim nalogom, tako da bi dodavanje podrške za tablete (ili možda dodatni telefon) imalo smisla.

Međutim, upotreba povezanih uređaja ima neka ograničenja. Na primjer, ako koristite iPhone kao primarni uređaj, ne možete da brišete ćaskanja. Takođe ne možete slati poruke sa pregledom sa WhatsApp weba, slati poruke ili pozivati nekoga koristeći veoma staru verziju WhatsApp-a, niti da gledate lokacije uživo.

(The Verge)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.