Nintendo je potvrdio novi model Nintendo Switch OLED, koji ima 7-inčni ekran i šire podesivo postolje, a koštaće 350 dolara

 

U saopštenju se napominje da Nintendo Switch OLED uključuje 64 GB interne memorije, poboljšani zvuk i ugrađen žičani LAN port.

Pored HD podrške na docku, ne pominje se poboljšanje performansi ili podršku za 4K, a Nintendove tehničke specifikacije potvrđuju da dostiže maksimum od 1080p u TV režimu. Doći će u bijelo-crnom finišu sa bijelim dokom. Svi prethodni Joy-Con kontroleri biće kompatibilni sa novom jedinicom.

Prije najave, izvještaji su široko sugerisali da će Nintendo Switch OLED imati 7-inčni OLED ekran i brži grafički element kompanije Nvidia, sposoban za izlaz na 4K. Switch Lite od 200 dolara takođe će da ostane u opticaju kao niži model.

Nintendo nastoji da izvrši reviziju hardvera za svoj najpopularniji hardver, posebno ručne sisteme poput porodica Game Boy, DS i 3DS.

Switch je nešto između konzole i ručnog računara i već je uveo jednu reviziju hardvera sa Switch Lite-om. Nintendo je ranije tvrdio da ove godine neće najaviti reviziju hardvera Switch. I naravno, ova najava dolazi u kontekstu stalne nestašice poluprovodnika koja utiče na puno visokotehnoloških industrija, uključujući proizvodnju igraćih konzola.
Predsjednik Nintenda kaže da kompanija nije izuzetak i da je nestašica uticala na snabdijevanje Switch-a. To znači da bi preuređeni prekidač OLED mogao biti teško naći.

Čak i bez revizije hardvera, trenutni Switch modeli se prodaju vrlo dobro. Sistem je prodao skoro 80 ​​miliona jedinica u oba dostupna modela. To znači da je sada pobijedio takođe popularni Nintendo 3DS. A ni njegov softver nije da se ne traži, jer je popularna nezavisna igra Animal Crossing: New Horizons prodala ukupno preko 30 miliona jedinica.

(Gamespot)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.