Da bi učinila svoj proizvod dostupan gejmerima i istovremeno odbila investitore u kriptovalute, Nvidia je objavila da će za novu RTX 3060 karticu ograničiti efikasnost

 

Jedan od najpoznatijih proizvođača grafičkih kartica, Nvidia, saopštila je da će namjerno smanjiti efikasnost svoje najnovije kartice za 50% kada se koristi za rudarenje kriptovalute Ethereum.

Naime, tokom pandemije koronavirusa došlo je do nestašice grafičkih kartica kompanije Nvidia, a pored toga, investitori ih koriste kako bi „rudarili“ (generisali) kriptovalute, najviše zbog njihove snage i performansi.

Mnogi „rudari“ istovremeno rade na nekoliko platformi, pri tome koristeći više grafičkih kartica odjednom, prenosi BBC.

Za rudarenje je potrebna moćna „mašina“, a da bi se sve isplatilo, oprema mora da generiše veću vrijednost u kriptovalutama od one koju troši kako bi mogla da radi.

Kako bi učinila svoj proizvod dostupan gejmerima i istovremeno odbila investitore u kriptovalute, Nvidia je objavila da će za novu RTX 3060 karticu ograničiti efikasnost obrade Ethereum transakcija za oko 50%.

Ipak, rekli su i da će pustiti u prodaju čitavu seriju hardvera namijenjenog isključivo za rudarenje kriptovaluta.

(BBC)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.